ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АНТАЛЕРГ / ANTALERG

Съдържа активния компонент azelastine hydrochloride и помощните вещества бензалкониев хлорид, хипромелоза, полисорбат 80, натриев хлорид, динатриев едетат, натриев хидроксид, вода

Предназначение

анталергАНТАЛЕРГ се прилага при конюнктивит и ринит на алергична основа. Помага при зачервени и сълзящи очи със сърбеж, при запушен нос и хрема, като състоянията могат да са сезонни или целогодишни. Продуктът се прилага по лекарска препоръка; подходящ за деца и възрастни.

Как се прилага

Прилагането на АНТАЛЕРГ като дозиране и продължителност зависи от състоянието на пациента. Най-често лечението започва с поставянето на една капка в конюнктивалната торбичка на всяко око веднъж на 10-12 часа. При по-тежки случаи офталмологът може да препоръчва процедурата до 4 пъти дневно – по една капка във всяко око.

Не удвоявайте дозата, ако сте пропуснали да приложите медикамента в обичайното време. Процедурата се изпълнява при първа възможност, след което лечението продължава при спазване на съответните интервали.

След поставянето на АНТАЛЕРГ в очите трябва да се изчакат най-малко пет минути преди шофиране. Ако пациентът носи меки контактни лещи, той трябва да ги извади преди процедурата и може да ги постави отново поне 15 минути след нея.

Разтворът е годен за употреба 4 седмици след разхерметизирането на опаковката.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АНТАЛЕРГ може да причини преходни симптоми като боцкане и парене, усещане за „пясък” в окото, зачервяване. Ако не се касае за свръхчувствтелност, тези признаци отминават бързо.

По-сериозно е появата на болка, замъгляване на зрението, упорит сърбеж и хрема, фарингит – тогава е наложителна лекарска консултация. В някои случаи след поставянето на капките може да се появи горчив вкус в устата, който лесно се неутрализира с подсладена напитка.

Кога НЕ ТРЯБВА да се прилага

АНТАЛЕРГ не се прилага при свръхчувствителност към компонент на този лекарствен продукт.

Медикаментът е противопоказан при инфекции от бактериален или вирусен тип, както и при възпаления с гъбичен причинител.

Не прилагайте при кърмене и през първите три месеца на бременността. Приз втори и трети триместър бременните могат да използват капките след кинсултация и индивидуална преценка за възможния риск.

Продуктът не се използват за лечение на деца под четиригодишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на АНТАЛЕРГ, които могат да са с негативни последици за пациента. Въпреки това възможната паралелна употреба с други продукти трябва внимателно да се прецени от лекуващия. При решение за съвместяване е необходимо да се уточни оптимален интервал между прилагането на медикаментите.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *