Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Попов: Използването на целулозен прах е революционното при лечението на алергии

Алергии – същност. Видове алергии – целогодишни и сезонни. Причини за появата на целогодишните алергии – домашни любимци, плесен, прах, храни, козметични средства, перилни препарати, алергии към синтетични или вълнени тъкани, към лекарства, към слънцето. Причини за появата на сезонните алергии – полени, които се намират в тичинките на цветята, на цъфналите дървета или от тревите. Влияние на дъжда и на влагата върху развитие на поленовите алергии – дъждът измива поленовите зрънца; поява на поленова астма. Симптоми при алергии – кихане, течащ или запушен нос, подуване на носа; сърбеж по кожата на лицето, на ръцете, на гърба или на стомаха; зачервяване на очите, подуване на кожата около тях. Установяване на алергиите – чрез кръвни проби, чрез проби с алергени върху кожата. Предпазване от алергии – редовно миене на ръцете и на лицето за премахване на полепналите полени; не консумирате проблемните храни; не употребявате опасните препарати. Лечение на алергии – медикаментозното лечение и алтернативна медицина. Революционно нов и модерен метод – употребата на натурален целулозен прах, който се поставя в носа.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова покани проф. Тодор Попов, за да направи коментар от какви алергии страдат хората, как могат да се предпазят и какво лечение се провежда.

 алергии
Д-р Щонова поставя проблема алергии, които се обострят през пролетта

Проф. Попов обяснява, че през пролетта поленовите алергии са често срещани. Когато вали дъжд, това е добре за страдащите от поленови алергии, тъй като дъждът измива поленовите зрънца, но в същото време има друг тип пациенти, които могат да получат задух – поленова астма, причинена от гръмотевичните бури. Когато атмосферното налягане падне, поленовите зрънца се пукат и тяхното съдържание се разпръсва. Такива случаи има описани в Австралия и в Европа.

В последно време хората страдат прекалено много от алергии. Проф. Попов обяснява, че постоянно се появяват нови молекули на различни субстанции. Попаднали в тялото могат да създадат антитела и да причинят различни алергии.

Алергиите са целогодишни и сезонни. Целогодишни алергии се получават от домашните любимци, особено котките, те имат най-агресивен алерген. Друг алерген е плесента в домовете и на работното място. Има още: алергии към прах; алергии от храни; алергии към тъкани – синтетични и вълнени тъкани; алергии към лекарства; алергии към козметични продукти, кремове, лосиони, сапуни, душ гелове, препарати за почистване, за миене на съдове или за пране. Сезонни алергии най-често са свързани с т.нар. полени, които се намират в тичинките на цветята, на цъфналите дървета или от тревите.

 алергии
Проф. Попов дава полезни съвети за хората с алергии

При алергии се наблюдават следните симптоми – кихане, течащ или запушен нос, подуване на носа. Сърбеж по кожата на лицето, на ръцете, на гърба или на стомаха. Зачервяване на очите, подуване на кожата около тях.

Установяване на алергиите става по няколко начина – чрез кръвни проби, чрез проби върху кожата. При тези проби се използва кожата от вътрешната страна на ръката между китката и лакътя. Там се правят фини наранявания на кожата, за да бъдат поставени алергени. Според реакцията, специалистите алерголози определят и типа алергии.

Начини за лечение на алергии – когато един човек вече знае от какво е алергичен, той просто не трябва да го консумира (храна) или да има контакт с него (козметика, перилни препарати, домашни любимци и други). След разходка в природата е важно редовно да мием своето лице с вода. По този начин лесно се предпазваме от поленовата алергия. Така измиваме напластените полени по кожата на лицето и по очите.

алергии
Д-р Щонова и проф. Попов в студиото на Би Ти Ви

Нов метод за лечение на алергии е натурален целулозен прах, който се поставя в носа. Когато се свърже с лигавицата на носа, прави нещо като „облицовка“ на носа. Така не позволява на поленовите зрънца да се свържат с лигавицата  и да отделят своите истински алергени.

Медикаментозното лечение на алергии се провежда чрез бета-2 симпатомиметици, адреналин,  антихистамини, кортикостероиди и други. Прилагат се и различни способи на алтернативна медицина, които дават добри резултати – особено хомеопатия, китайска медицина, иглотерапия и кинезитерапия.

Не пропускайте видеото на Би Ти Ви с разговора между д-р Щонова и проф. Попов.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Проф. Попов: Използването на целулозен прах е революционното при лечението на алергии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *