ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПУЛМЕКС / PULMEX

Съдържа камфор, евкалиптово масло, масло от розмарин, balsamum peruvianum със съдържание на ванилин, натриев хидроксид, карбомер, полисорбат, вода

Предназначение

пулмексПУЛМЕКС е унгвент, използван за апликации и инхалации при простудни заболявания на дихателните пътища. Намалява отока на тъканите, улеснява отхрачването и облекчава дишането при запушен нос и кашлица. Помага при бронхити и катари.

Как се приема

За терапия с ПУЛМЕКС трябва да се произнесе лекуващият, който избира формата на приложение и дава указания как точно да бъде приложен унгвентът. Продуктът е подходящ за възрастни и деца над 3 години, като най-лесното му използване е чрез апликация или втриване в кожата на гърдите и гърба. Мазта се полага в горната и средната част на гърдите и гърба, като се избягва сърдечната област. За една апликация при възрастен може да се използва стълбче от мазта, дълго 3-4 см, а за децата над 3 години – до два сантиметра. След намазването трябва да се облече топла дреха. Процедурата се изпълнява до три пъти дневно.

За инхалации е необходимо два см от продукта да се разбият в съд с гореща вода и да се диша парата, или същото количество да се зареди с гореща вода в инхалатор. Вдишването не бива да е по-продължително от 4 минути. Броят на инхалациите е ограничен до три на ден. Инхалации с унгвента за деца се извършват при навършени 7 и повече години.

При неволно поглъщане са възможни симптоми като главоболие, гадене и повръщане, затруднено дишане, гърч, кома. Необходима е спешна медицинска помощ; действа се чрез стомашни промивки и/или венозно вливане на диазепам или прилагане на барбитурати.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ПУЛМЕКС може да причини кожни раздразнения – зачервяване и обрив, които са знак да се спре прилагането. При апликиране на големи дози са възможни частични прояви от типа на описаните при поглъщане – пр. главоболие, стомашно раздразнение, гадене и повръщане. При симптоми на свръхчувствителност терапията трябва да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПУЛМЕКС не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът се избягва, ако потенциалният потребител е имал някога гърчове.

Децата под три години не могат да се лекуват с този продукт под формата на апликации, а за инхалации трябва да са навършили 7 години.

За бременни и кърмачки този продукт е противопоказан.

Унгвентът не се полага върху кожа с наранена цялост, разранена или изгорена. Пазете от засягане очите и лигавиците на носа и устата.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ПУЛМЕКС, които застрашават здравето на потребителя. Лекуващият все пак трябва да има информация за всеки използван преди или в момента на терапията с ПУЛМЕКС лекарствен продукт.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *