Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АТОЗЕТ / ATOZET

Съдържа езетимиб, аторвастатин, калциев карбонат, колоиден безводен силициев диоксид, кроскармелоза натрий, хидроксипропилцелулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, полисорбат 80, повидон, натриев лаурилсулфат, хипромелоза, макрогол 8000, титанов диоксид и талк

Предназначение

атозетАТОЗЕТ се употребява при повишени стойности на “лошия” холестерол и триглицеридите. Балансира мастната обмяна, като предотвратява образуването на мастни плаки по стените на кръвоносните съдове. Терапията с този продукт от групата на статините намалява риска от склеротични промени на кръвоносните съдове, от драматични живото застрашаващи събития като инфаркт и инсулт. АТОЗЕТ подпомага нормализирането на мастните показатели в случаите, когато проблемът не може да се реши само чрез диета. Здравословното и диетично хранене следва да продължи и след като започне приемът на този лекарствен продукт.

Как се приема

Приемът на АТОЗЕТ трябва да бъде препоръчан и впоследствие контролиран от лекар. Обичайната дневна доза е една таблетка, която се приема независимо от храненията. Добре е това да става по едно и също време, за да не се пропуска прием. Ако това все пак се случи, не наваксвайте следващия път с двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АТОЗЕТ може да причини проявата на някои странични ефекти. Продуктът може да провокира тежки алергични реакции с оток на гърлото, устните и лицето, затруднено дишане и преглъщане. В такива случаи се търси незабавно медицинска помощ.

Сред нежеланите ефекти са сериозни кожни реакции с обриви, лющене и образуване на мехури. Не са изключени мускулна слабост, болки в мускулите при мускулен разпад – последното е опасно и може да създаде живото застрашаващи ситуации.

Сред страничните ефекти, за които има информация са главоболие, виене на свят, депресивни състояния, нарушения на съня, диария или запек, метеоризъм, задух, промени в сърдечната дейност, болки в мускули и стави, повишаване на теглото, кашлица, хипертонични пристъпи, възпаление на жлъчката и панкреаса, промени в кръвната картина, скованост, кошмари и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АТОЗЕТ не бива да се употребява при алергична реакция към един или повече дразнители.

Продуктът е само за възрастни – не се прилага при деца и подрастващи.

Противопоказан при бременност и кърмене.

АТОЗЕТ не се използва при заболявания на черния дроб и бъбреците, хипотиреоидизъм, при проблеми с мускулите, при редовна консумация на алкохол, при пациенти над 70 години.

Взаимодействие с други медикаменти

При паралелен прием с други продукти за контрол върху холестерола е необходимо двата медикамента да се приемат при спазване на пауза от 2-4 часа помежду им.

Ако се налага заедно с АТОЗЕТ да се приемат и други лекарства, лекуващият преценява дали съвместяването е безопасно, определя пауза между приема на различните продукти или спира вземането на някои от тях. АТОЗЕТ си взаимодейства със следните медикаменти, при което се променят терапевтични ефекти или се усилва проявата на странични ефекти: циклоспорин, антибиотици за лечение на бактериални инфекции, противогъбични препарати, други лекарства за контрол върху липидната обмяна, някои лекарства за контрол върху високото кръвно налягане, лекарства з регулиране на сърдечния ритъм, за терапии при СПИН, перорални контрацептиви, за лечение на подагра, на хепатит С, антиациди, антикоагуланти, продукти с екстракт от жълт кантарион.

Усреднена цена в аптеките – 60 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *