ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Атеросклерозата се лекува с билки и кислородна вода!

В статията ще намерите информация за атеросклерозата и как се лекува с билки, кислородна вода, масаж и диета. Възстановяване на капилярната система. Допълнително и съвети за лечение на стеноза на сърдечните съдове и исхемична болест на сърцето.

Атеросклерозата е хронично заболяване на артериите, изразяващо се в уплътняване на стените им поради отлагане по тях на мастни плаки. Артериите губят еластичност, стените им се удебеляват, протичането на кръвта и работата на сърцето се затрудняват. По стените на съдовете се отлага вредният холестерол, чието изработване се стимулира от употребата на определени продукти, независимо от тяхното количество. Работата не е в промяната на количественото съотношение на вредния и полезния холестерол, а в качествено различния принцип на съставяне на менюто. Поради това във всеки случай, за да се справите с това заболяване, необходимо е да се отнасяте с голямо внимание към начина си на хранене.

Хранене

Сок от цвекло

Препоръчва се в продължение на 1-2 месеца да се пие сок от цвекло по 1/3 чаша 20-30 минути преди хранене. След изстискването сокът трябва да се държи поне 2 часа в хладилник. Също така е необходимо да се изяждат по 100 г извара дневно.

За облекчаване протичането на атеросклерозата и за намаляване риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания непременно обърнете внимание на продуктите с високо съдържание на фибри.

Към храните, които намаляват нивото на общия и на вредния холестерол и повишават нивото на полезния, се отнасят оризът, триците, кълновете, ябълките, ечемикът, зеленият и зрелият фасул, черната боровинка, морковите, рибата, чесънът, гроздето, зелето, лещата, някои видове ядки, овесът, лукът, портокалите, грахът, крушите, спанакът, мандарините.

Движение

При заболяването атеросклероза движението е необходимо. Жизнено важно е да раздвижите кръвта по стеснените си съдове. Повече разходки, ходене пеша. При атеросклероза се препоръчва точков масаж, който ще ви помогне да раздвижите кръвта в съдовете. Точковият масаж се изпълнява по часовниковата стрелка от 30 секунди до 10 минути.

Първата точка, на която трябва да въздействате, е разположена над подбедрицата на разстояние 4 пръста от вдлъбнатината под коляното. Осъществете силен натиск в продължение на 10-15 минути.

Втората точка е от вътрешната страна на подбедрицата на 3 пръста на глезена. Започнете със слаб натиск, който постепенно увеличавате до среден в продължение на 5-10 минути. И двете точки се масажират с кръгови движения и наляво, и надясно.

Прочистване при атеросклерозата

Натурален ябълков оцет

Прочистващ оцет. Препоръчваме приема на прочистващ оцет с чесън. За приготвянето са нужни 50 г чесън, който се почиства и счуква, кашицата се залива със 100 мл ябълков оцет. Оставя се да престои на топло 3 денонощия. В 1 супена лъжица вода се капват 8-10 капки от препарата, взема се 3 пъти дневно.

Прочистване с глина. Това прочистване се прави с глинени компреси, които изсмукват холестероловите плаки от коронарните съдове. Компресът се поставя на гърдите за една седмица.

Прочистващ чай. Смесват се в равни части ливадна детелина и теснолистна върболика, запарва се като чай. Прецедете и добавете 2 чаени лъжички ябълков оцет. Пийте от този чай през деня. Това средство помага и при безсъние.

Прочистване на съдовете. Прочистването се провежда по следната схема. 200 г чесън се смилат в месомелачка и се заливат с 200 мл чист спирт. Съдът се запушва плътно и се държи на хладно 10 дни, след което тинктурата се прецежда.

Приема се по следния начин: през първия ден 20 минути преди закуска се изпиват 50 мл мляко с 1 капка от тин­ктурата; преди обяда се капват 2 капки; преди вечерята – 3 капки в същото количество мляко. През втория ден се приемат съответно 4, 5 и 6 капки; през третия – 7, 8, 9 капки; през четвъртия – 10, 11, 12; през петия – 13, 14, 15. От шестия ден капките започват да се намаляват с 1 на прием, докато на десетия се стигне до 1 капка. През следващите дни се вземат по 25 капки в 50 мл мляко, докато препаратът свърши.

Билки

Билкови смеси и рецепти, които лекуват атеросклерозата

Фермент. Ферментът се приготвя по следната схема:

В 3 литра млечна суроватка се добавят половин чаша от някое от лечебните растения горицвет, разклонена боянка, строфант, напръстник, момина сълза, грозде, салвия. Добавя се 1 чаша захар и 1 ч.л. сметана. Билката се поставя в марлена торбичка, добавя се тежест и се пуска на дъното на буркана. Оставя се на топло дса ферментира за 2 седмици (не по-малко). Готовият фермент се пие по половин чаша 15 минути преди хранене 2 пъти дневно за един месец. Всеки път изпитото количество се възстановява с добавяне на суроватка или вода и съответно количество захар. На другия ден ферментът отново е готов за употреба.

Препоръчваме ви да използвате горицвет. Ферментът от горицвет подмладява съдовете, освобождава ги от солите. Пие се без ограничения вместо вода по всяко време. Много приятен е на вкус, освен това притежава силни пикочогонни свойства, което е особено полезно при хипертония и камъни в бъбреците.

Може да се използват и други билки за приготвянето на фермент – например мащерка или риган.

Топчета от кюспе. За профилактика и лечение на атеросклероза се използва кюспе от корени на глухарче, смлени в месомелачка. Взема се 1 супена лъжица топчета 3 пъти дневно.

Лечебните топчета може да се направят и от кюспе или стрити на прах плодове от черноплодна офика.

Брезови пъпки. На наша вода се слага 1 супена лъжица брезови пъпки. Вари се 15 минути, оставя се да престои 1 нас, прецежда се. Пие се по 1/2 наша от отварата 4 пъти дневно 1 нас след хранене.

Калуна. Залива се с 500 мл вряща вода 1 супена лъжица нарязана на ситно калуна, след което се вари 15 минути на слаб огън. Съдът с отварата се увива и се оставя да престои 2-3 наса. Прецежда се и се пие като най. Колинеството се изпива през деня.

Елда. Залива се с 500 мл вряща вода 1 наена лъжинка с връх елда, съдът се захлупва и зърната киснат 2 наса. Прецедената запарка се пие по 1/2 наша 3-4 пъти дневно.

Бял оман. В 500 мл водка се накисват 30 г сушени корени от бял оман. Оставя се да престои 40 дни. Приемат се по 25 капки преди хранене.

Сок от кромид лук

Кромид лук. Изстискайте сок от лук и го смесете с равно колинество мед. От тази смес вземайте по 1 супена лъжица 2 пъти дневно.

Горска ягода. Залейте с наша вряща вода 20 г листа от горска ягода, варете 5-10 минути, след което оставете отварата да престои 2 наса, преди да я прецедите. Пийте отварата по 1 супена лъжица преди хранене 3 пъти дневно.

Глухарче. С наша гореща вода се залива 1 супена лъжица нарязани на ситно корени, вари се на слаб огън 15 минути, оставя се да изстине и се прецежда. Пие се по 1/3 наша 3 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Живовлек. Залейте с чаша вряща вода 1 супена лъжица сушени листа от живовлек и оставете да се запари 10 минути. Изпийте запарката в разстояние на 1 нас на малки глътки. Това е дневната доза.

Офика. Сложете 200 г кора от офика в 500 мл вряща вода, намалете огъня и оставете да къкри 2 часа, прецедете. Приемайте по 1 супена лъжица от отварата преди хранене.

Салвия (градински чай). За приготвянето на препарата са ви необходими 90 г прясна салвия, 800 мл водка и 400 мл вода. Поставете съставките в стъклен съд, затворете го добре и дръжте на светло място в продължение на 40 дни. Вземайте препарата по 1 супена лъжица, като го разредите с 1 супена лъжица вода, сутрин преди хранене.

Мащерка. Берете мащерката по време на цъфтежа й. Запарете 5 г от билката в наша вряща вода, захлупете съда и оставете 40 минути. Прецедената запарка пийте по 1/4 наша през деня. Правете го 2-3 пъти седмично.

Хрян. Настържете 100 г корени от хрян, залейте ги с 1 л вряща вода и варете 20 минути. Приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Водороден прекис (кислородна вода) при атеросклероза

Водороден прекис – кислородна вода

Водородният прекис (кислородна вода) се употребява в медицината като ефективен антисептик само външно. Унищожава болестотворните микроби, докато трае действието му, което е кратко. Използва се в хирургията за обработване на открити рани. Интересът на много хора към водородния прекис нарасна след издаването на книгата на д-р Дъглас, който го използва по необичаен начин. В САЩ, Канада и Австралия венозното вливане на водороден прекис е получило определено признание. Съществуват клиники, където се провеждат венозни и артериални инфузии на водороден прекис, има дори асоциация на лекарите от цяла Америка, които използват това съединение за лечение на различни болести.

Доста детайлни проучвания вече има на биохимичното въздействие на водородния прекис върху човешкия организъм при вътрешен прием. Смята се, че този метод е физиологично обоснован. Много от хората, които, спазвайки всички мерки за безопасност, са вземали водороден прекис вътрешно (строго определено количество капки дневно, само на празен стомах), споделят, че водородният прекис е прекрасно средство за лечение на много заболявания, при това е особено ефективен като спомагателно средство при сърдечно-съдови нарушения.

Водородният прекис се използва за лечение на много инфекциозни заболявания.

Водородният прекис в организма на човека окислява мазнините, които се отлагат по стените на артериите, като с това предпазва от развиването на атеросклероза.

Важна особеност на действието на водородния прекис е способността му да разширява периферните кръвоносни съдове (капилярите) и коронарните съдове, аортата, съдовете в главния мозък и белодробните артерии. Всичко това го прави отлично средство за лечение при практически всички сърдечно-съдови заболявания.

Можем да си обясним положителното въздействие на водородния прекис върху сърдечно-съдовата система с един много показателен пример. Известно е, че при постоянен патологичен процес организмът може практически да не реагира, при това защитните му сили не се мобилизират. Представете си атеросклеротичен процес. В кръвта плават прекиси, те може и да не са много, но са доста повече, отколкото е нужно. Организмът в някаква степен е привикнал с тях, реагира вяло.

Но ето че се появява водородният прекис. Тутакси се включват антиоксидантните системи. Организмът вече сам започва да търси продукти от непълен метаболизъм (недоокислени вещества), сам изравнява количеството прекиси в кръвта. Тъй като водородният прекис в този момент е в по-голямо количество в кръвта от обичайното, той започва активно да окислява лепкавите форми на холестерола (липопротеините с ниска плътност), които са патогенен фактор, водещ до нарастване на атеросклеротичните плаки по стените на съдовете. При това водородният прекис потиска всички патологични процеси, които стават в организма.

По този начин водородният прекис помага да се транспортира захарта от кръвната плазма в клетките, което го прави едно от перспективните средства за лечение на диабет. Засега има достоверни данни, тоест проверени и не будещи съмнение, за положителните резултати, получени при терапията на диабет от тип 2 (инсулинонезависим). Има данни и за понижаването на захарта в кръвта при инсулинозависим диабет от тип 1.

Водородният прекис (кислородна вода) се продава в аптеките като готово лекарствено средство за външна употреба. Има и медицинска кислородна вода (наричат я още акушерска). Тя не съдържа примеси, безвредна е и струва не повече от обикновената. Можете да си я поръчате в аптеки, където приготвят лекарства по рецепта.

Ако използвате медицински водороден прекис, съхранявайте го на рафтче на вратата на хладилника или в отделението за плодове и зеленчуци. Флаконът трябва да е добре запушен.

Ако практикувате перорално лечение, през устата, за да може препаратът да попадне в кръвта през стомашно-чревния канал, трябва да го вземате на празен стомах.

ВНИМАНИЕ! Ако стомахът е пълен с храна, солите на аскорбиновата киселина и мазнините ще влязат във взаимодействие с водородния прекис, като резултат ще се образуват свободни радикали, а те както се знае нанасят голяма вреда на организма. Като реагира в стомаха с мастните киселини, водородният прекис образува хидроксилни радикали. Присъствието им в организма е основен фактор за възникването на множество тежки заболявания.

При вътрешен прием на водороден прекис, той, след като попадне в кръвта от стомаха, потиска патологичните микроорганизми (в резултат те загиват), като при това се отделят токсини. Подобен отговор на организма, наречен реакция на Херксхаймер, може да доведе до интоксикация, затова се отнесете много сериозно към следните предупреждения във връзка с техниката за безопасност при използване на водороден прекис.

Ако при перорален прием на водороден прекис се появят парене в стомаха, сърцебиене, изпотяване, трябва за 1-2 дни да намалите броя на капките или да прекратите приема до изчезването на неприятните усещания.

Дневната доза водороден прекис не бива да превишава 30 капки от стандартна пипета за капане на капки за нос.

За вътрешна употреба може да употребяване 3% водороден прекис.

Кислородна вода

Професор Неумивакин предлага схема за перорален прием на водороден прекис, която прекрасно подхожда за лечение на сърдечно-съдови заболявания. Схемата е проверена във времето и според наблюденията дава превъзходни резултати както в лечението, така и в профилактиката на много заболявания. Водородният прекис се смесва с 50 мл дестилирана или пречистена вода.

Схема на прием на Н202

Ден Брой капки в 50 мл вода Брой приеми дневно
1-ви 3 3
2-ри 4 3
3-ти 5 3
4-ти 6 3
5-и 7 3
6-и 8 3
7-и 9 3
8-и 10 3
9-и 12 3
10-и 14 3
11-и 16 3
12-и 18 3
13-и 20 3
14-и 22 3
15-и 24 3
16-и 25 3
17-и 25 3
18-и 25 3
19-и 25 3

 

След завършването на програмата дозата може да се намалява по следния начин:

25 капки веднъж през ден в продължение на седмица

25 капки веднъж на три дни в продължение на 2 седмици

25 капки веднъж на 4 дни в продължение на 3 седмици

Тези, които лекуват по тази схема хронични заболявания, най-добре е да вземат водороден прекис по 25 капки 3 пъти на ден в продължение на 1-3 седмици, след това да намалят приема до 2 пъти дневно, докато не настъпи значително подобрение. Оптималната доза по тази схема е 5-15 капки седмично в зависимост от самочувствието ви.

Водороден прекис за възстановяване на капилярната система

Възстановяването на периферната съдова система се постига с интензивна капиляротерапия. Подобна терапия предвижда лечение с вани и различни водни процедури. Топлината на специалните вани прекратява и предотвратява венозния застой в капилярите, възстановява кръвообращението. Дори при частично възстановяване на капилярното кръвообращение автоматично се възстановява снаб­дяването с кръв и кислород на всички тъкани в организма.

С оглед на казаното дотук изпълнението на масаж с едновременен прием на водороден прекис води до увеличаване на мрежата на периферното кръвообращение. Особен важно е да се разбере, че благодарение на масажа кръвта се насочва от вътрешните органи към повърхността на кожата и към мускулните пластове, настъпва разширяване на периферните съдове, облекчава се работата на лявото предсърдие и лявата камера на сърцето, повишава се изпомпването кръв от сърцето, подобряват се кръвоснабдяването и способността на сърдечния мускул да се съкращава. Отстраняват се застойните явления в малкия и големия кръг на кръвообращението, ускорява се клетъчната обмяна и поглъщането на кислород от тъканите.

Масаж за възстановяване на капилярите

Масаж

Приетият перорално 15-20 минути преди масажа водороден прекис, след като получи импулс от стимулирането с масаж, обогатява с молекулен кислород масажираните тъкани на организма.

Трябва да се отбележи, че масажът стимулира и кръвотворната функция, като съдейства за повишаването на хемоглобина и еритроцитите в кръвта. По-просто казано, повишава се качеството на кръвта. Под влияние на масажа при заболявания на органите на кръвообращението се променят показателите осцилографската крива, характеризираща тонуса на съдовете и стойността на артериалното налягане. Масажът на главата, врата и раменете понижава артериалното налягане. Масажът за възстановяване на капилярите трябва се провежда сутрин, веднага след събуждане, без да отваряте очи.

Какво трябва да направите

  1. Започнете масажа с дланите, като енергично ги разтриете една в друга, докато се затоплят.
  2. Направете масаж на ушите. Съберете пръстите плътно и разтривайте ушите с длани от горе надолу не по-малко от 30 пъти. Палците ви се намират зад ушите, показалците се движат по ушните миди. Краищата на пръстите се спускат до нивото на устата.
  3. Поставете дясната длан на челото, отгоре положете лявата, след което направете 30 движения надясно-наляво. Кутретата трябва да са над веждите. След като завършите упражнението, останете 1-2 минути със затворени очи, като насочите вниманието си към челото. С горната страна на палците масажирайте очните ябълки. Изпълнете 15 движения.
  4. Поставете дясната длан на областта на щитовидната жлеза, отгоре положете лявата. Изпълнете 30 движения от горе надолу до корема. Това упражнение подобрява обменните процеси и стабилизира работата на вътрешните органи.
  5. Поставете дланите една върху друга на корема и изпълнете 30 кръгови движения по часовниковата стрелка. С това подпомагате работата и на стомаха, и на червата.
  6. Глътнете корема навътре към гръбначния стълб, след това го издуйте. Трябва да го направите 20-30 пъти, но в началото започнете с 5-10 такива движения. Те въздействат като помпа и отстраняват застоя на жлъчка и кръв, стимулират движението на лимфата.
  7. Придърпвайте към гърдите всеки крак поред, след това го разгъвайте. Изпълнете общо 30 движения. Упражнението ефективно укрепва коремните мускули и активизира работата на вътрешните органи.
  8. Сега можете да седнете на ръба на леглото. Поставете десния крак върху левия и 30 пъти масажирайте свода на стъпалото. Изпълнете с другия крак. Като масажирате биологично активните точки по стъпалата, вие съдействате за оздравяването на много органи, включително и ставите.
  9. Преплетете пръсти и поставете ръце на тила. Направете 15 хоризонтални и 15 вертикални движения. Това засилва кръвообращението в големите кръвоносни съдове в главата и движението гръбначномозъчната течност.
  10. След завършването на комплекса вземете перорално водороден прекис (сутрешната порция) и полежете няколко минути напълно отпуснати.

Стеноза на сърдечните съдове

Стеноза

Атеросклеротична плака и калциеви отлагания по стената на коронарните (сърдечните) съдове водят до стесняване на просвета на съда (стеноза). Сърцето работи, но кръвта с труд протича по съдовете. Без операция по принцип не може да се мине, но и операцията невинаги дава желания резултат.

Стесняването на съдовете се дължи на неправилна клетъчна обмяна. Младите клетки на съдовете трябва да разградят старите и да заемат техните места.

Старите клетки може да бъдат разградени с пепсиноподобни вещества или с царска водка, които младите клетки и сами изработват, ако в хранителните вещества са налице съответните елементи. Ако тези елементи отсъстват, то старите клетки заемат все повече място, отлагат се по вътрешните стени на съдовете, което в крайна сметка води до стеноза.

Стенозата се лекува с употреба на съдържащи пепсин стимулатори за големите вени и артерии. Но за целта първо трябва да се възстанови стомашно-чревният канал с помощта на кюспе (топчета) от черна ряпа, моркови, зеле. След това трябва да се възстанови солевият баланс в организма, като се взема по 1 г сол 2-3 пъти дневно.

След това се преминава на употреба на ламинария вместо сол (не по-малко от 4 супени лъжици) и чак след това се пристъпва към ферменти и квасове за лечение на сърдечно-съдовата система.

В храната трябва да се включват пепсиностимулатори за съдовете под формата на следния препарат.

Трилитров буркан се напълва с някое от следните лекарствени растения: каланхое, черно кучешко грозде, фейхоа, офика, цвекло, просо, дебелец, тлъстига. Добавят се 3 чаши мед и се разбърква добре. Бурканът се запълва догоре с млечна суроватка. Оставя се да кисне не по-малко от месец.

По време на хранене се вземат 1-2 супени лъжици от препарата. След 2-3 месеца ще забравите за стенозата, все едно никога не сте я имали.

Лечение на исхемичната болест на сърцето и стенокардията

Исхемия

Исхемичната болест на сърцето е резултат от задръстването на артериите, снабдяващи сърцето с кръв. В резултат на задръстването потокът кръв изтънява и сърцето започва да гладува. В такъв случай ви заплашват постоянни сърдечни пристъпи.

Разновидност на исхемичната болест на сърцето е стенокардията. Това заболяване се проявява в пристъпи на остра болка зад гръдната кост или в сърдечната област. Най-често причината за стенокардия е поразяването от атеросклероза на коронарните артерии. Пристъпът възниква поради невъзможността да се достави на сърдечния мускул нужното му количество кислород.

Болката е пробождаща, притискаща или се усеща като парене, разпространява се в лявата ръка, в областта на лопатката и рамото, понякога в лявата половина на челюстта. Пристъпът се съпровожда с обща слабост, изтощение, тъга. Болката може да продължи от няколко секунди до 1-5 минути, понякога дори до 20 минути, и преминава след вземането на нитроглицерин. Ако получите стенокардиен пристъп, първото нещо е да отстраните болката. И по-добре не се движете, докато пристъпът не отзвучи.

Хранене при исхемична болест на сърцето

При исхемична болест на сърцето, стенокардия, отслабване на сърдечния мускул, прояви на сърдечна недостатъчност трябва да се приема мед.

Настоятелно съветваме няколко пъти през деня да се пие напитка от плодове на офика с мед.

За приготвянето на напитката наша плодове от офика залейте с 1 л гореща вода, варете 10 минути, прецедете, добавете 3 супени лъжици мед.

Вместо тази напитка може да използвате отвара от сушени плодове от шипка.

Залейте с 1 л вряща вода 2 супени лъжици шипки, варете 10 минути, оставете да изстине и добавете 2 супени лъжици мед. Пийте няколко пъти дневно по 1/2 наша.

При заболяванията, за които говорим тук, много полезна е овесената каша. Яжте повече пресни и сушени кайсии. Добавяйте към чая или към ястията кардамон. Тази подправка стимулира сърдечната дейност.

Движение при исхемична болест на сърцето

Когато сърцето не ви боли, съветваме ви да правите масажна гимнастика.

Изходното положение е лег по гръб, под главата се поставя възглавница, краката са прегънати в коленете.

Отпуснете тялото колкото ви е възможно, постарайте се да се успокоите. С основата на дланта на едната ръка, като при това си помагате с другата, внимателно притиснете мястото на сърцето. Намерете най-чувствителната точка. Започнете да й въздействате много леко, до появата на слаба болка. Задръжте натиска за минута. През това време болката трябва да изчезне или забележимо да отслабне. Ако при повторното въздействие болката не е отслабнала, намалете силата на натиска и задръжте още една минута. След това, независимо от резултата, потърсете най-близ­ката болезнена точка в сърдечната област и продължете техниката на механично въздействие.

Масажната гимнастика за сърцето трябва да се прави по 20 минути всеки ден в продължение на една седмица. След това направете двуседмична почивка и повторете упражнението.

Прочистване при исхемична болест на сърцето

Основното прочистване се прави веднъж годишно. За провеждането му трябва да си подготвите прочистваща билкова смес.

Прочистваща билкова смес. Вземат се по 20-30 г цветове от лайка, жълт кантарион, бял равнец  и брезови пъпки. Преди прием 1 супена лъжица от билковата смес се залива с 500 мл вряща вода, зпарва се в продължение на 20 минути и се прецежда. В чаша от запарката се разтваря 1 чаена лъжичка мед и се изпива преди лягане, след това не бива да се яде и пие нищо друго.  На следващия ден чаша от останалата запарка се затопля на водна баня, добавя се 1 чаена лъжичка мед и се изпива 15-20 минути преди закуска. Това се прави всеки ден, докато запарката свърши.

Прочистващ оцет. При сърдечни заболявания е добре да се приема оцет, в който са киснати корени от валериана. За приготвянето му залейте с 200 мл ябълков оцет 1 супена лъжица корени от валериана и оставете да престои едно денонощие на топло, след това прецедете. Вземайте по 1 чаена лъжичка от оцета 3-4 пъти дневно, като я разтворите в 50 мл вода.

Много добре за кръвоснабдяването на сърцето се отразяват баните на ръцете с добавка на 9% оцет. След такава баня ръцете се отпускат, а кръвоносните съдове се разширяват. Това се отнася не само за съдовете в ръцете, но и в цялото тяло.

За приготвянето на ваната в леген сипете 100 мл оцет с изкиснати корени от валериана на 3 л топла вода (39 °С). Натопете ръцете във водата и дръжте 20 минути. След процедурата се изтрийте енергично до сухо.

Лечебните квас и кюспе

Квас за сърце. При исхемична болест на сърцето, стенокардия и други сърдечни заболявания се препоръчва квас за сърце. Пригответе го от 3 л вода, 1 чаша момина сълза, 1 чаша захар и 1 чаена лъжичка сметана. Оставя се да ферментира за 2 седмици в топло помещение (например в близост до радиатора).

Момината сълза е много мощно растение, то може да се замени с цветове от ливадна детелина. Приготвя се по същата рецепта.

Топчета от кюспе. При сърдечни заболявания помагат топчетата, приготвени от глогини с добавка на 1 супена лъжица мента. Вземат се 3 пъти дневно по 2 супени лъжици топчета половин час преди хранене.

Билки при исхемична болест на сърцето

При исхемична болест на сърцето използвайте следните прости (с малко съставки) и действени билкови рецепти.

Дяволска уста. Тинктура от дяволска уста в 70% спирт, приготвя се в съотношение 1:5. Приемат се по 30-50 капки 3-4 пъти дневно.

Ефедра. С 2-3 чаши вода се заливат 15 г ефедра, вари се, докато водата намалее наполовина, прецежда се. Приемат се по 2 супени лъжици отвара 2-3 пъти дневно в продължение на 2-3 месеца.

Мента. Залива се с чаша вряща вода 1 чаена лъжичка мента, запарва се 20 минути, прецежда се. Запарката се изпива на гладно половин час преди хранене.

Хранителни добавки

Препоръчителни хранителни добавки

Тези добавки се препоръчват при атеросклероза, за намаляване на лошия холестерол и за заздравяване на сърцето и капилярите. За повече подробности последвайте линка, който е поставен върху името на продукта.

КАРДИОХЕЛП МАКС плюс Коензим Q10

Подобрява действието на съдовата система и физиологичните процеси на сърцето. Поддържа нормалните нива на холестерола.

КАРОТИН ПЛЮС

Каротин плюс е доказано средство за неутрализиране на сърдечно-съдови проблеми, за забавяне на стареенето и регенерация на клетките при негативни въздействия от околната среда или продължителен престой на силно слънце.

ЛИПОМЕЗИН представлява идеално балансирана комбинация от хранителни екстракти. Активните вещества в тях са със специални концентрации, имат потенциращ ефект и действат през различните етапи на метаболизирането на холестерола, както на неговата вътрешна продукция, така и на неговия екзогенен внос (приет с храната).

СОЕВ ЛЕЦИТИН – За здрава нервна система и сърце

Препоръчва се за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, висок холестерол, отслабена памет и бавна мисъл, раздразнителност, нервност, депреси, хронична умора, нарушени функции на черния дроб, атеросклероза.

ХОЛЕСТ ОК – Не на лошия холестерол!

За рзлика от приема на лекарствени средства срещу висок холестерол, Холест ОК продължава синтеза на мевалонова киселина, без да нарушава синтеза на изключително важни полови и стероидни хормони. Също така не натрупва токсични вещества.

ЦАРСКИ БИЛКИ – За кръвоносната система

Нормализира кръвообращението, като подобрява ефективно кръвоносните съдове благодарение на антиоксидантните свойства на продукта. Изчиства организма от токсини и шлаки, като нормализира нивата на вредния холестерол. Увеличава еластичността на гладките мускулни влакна и кръвоносните съдове.

ЧЕСЪН И ГЛОГ – За защита на сърцето и кръвоносната система!

Невероятната и ефективна комбинация от глог и чесън има силно защитно, съдостимулиращо и ясно изразено кардиопротективно действие.

Чесън – капсули

Приемът на капсули с чесън гарантира подобрено действие на кръвоносната, сърдечно-съдовата и храносмилателната система. Продуктът е препоръчван за регулиране на кръвното налягане, за разреждане на кръвта, регулиране на кръвната захар и холестерола, за дейността на черния дроб и ендокринните жлези. Чесънът е и безотказното средство за неутрализиране на свободните радикали.

МЕГАВИТАЛ КОМПЛЕКС от 7 гъби

Комплексът има силно противовирусно, антистресово, адаптогенно и имуномодулиращо действие. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата, кръвоносната, отделителната и храносмилателната системи.

МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА

Препоръчва продукта за активиране на имунната защита и като профилактично средство за здрава сърдечно-съдова система. Намалява холестерола, противодейства на затлъстяването и укрепва костно-мускулната система.

Източници: beztabletok.ru; heal-cardio.ru; medn.ru

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *