ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сара Готфрид, ендокринолог: Ето какво трябва да знаят за хормоните жените, които искат, но не могат да отслабнат!

Тези съвети за жени на експертката по хормоните Сара Готфрид ще помогнат на много жени да се освободят от излишните килограми

 

хормоните

Д-р Сара Готфрид е хормонален експерт, завършила медицина в Харвард и има 20-годишен опит като гинеколог. Преди няколко години д-р Сара Готфрид взела здравето си в свои ръце, след като започнала да има проблем именно с хормоните.

Разочарована от анти-депресантите и контрацепцията, д-р Готфрид „био-хакнала“ собственото си здраве и се заровила по-дълбоко в темата за хормони.

До този момент д-р Сара Готфрид е издала над 5 книги, посетени на проблема с хормоните, излишните килограми и преждевременното остаряване.

Ето и съветите на д-р Готфрид за връзката между хормоните и излишните килограми.

Хормоните играят водеща роля в женското тяло. Те са от тези биологично активни вещества, от които зависи репродуктивната функция, либидото, загубата на тегло, повишения апетит и дори настроението на нежния пол.

Когато хормоналната система жената е балансирана, тя успешно изпълнява функциите си. Водещият експерт по хормоните Сара Готфрид твърди, че именно хормоните могат да дадат на жените идеалната фигура. Стига да знаят как да ги управляват.

Лекарката препоръчва преглед на диетата и да се направят някои промени, чрез които да се гарантира хомеостазата. Хомеостаза е онова състояние, от което зависи доброто настроение и състоянието на кожата, ноктите и косата.

1. Високи нива на кортизол

Кортизол – това е стресов хормон, секретиран от надбъбречните жлези в отговор на пренапрежение на нервната система. Ако кортизолът е в хронично по-високи нива от нормалното, човек има проблем с кръвното налягане, както и нивата на кръвната захар.

Хората с високи нива на кортизол имат подобни симптоми: често дразнене (проблясък на гняв и ярост), трудно заспиване (безсъние или лош сън), забравяне (чести пропуски на паметта), прекомерно желание за солени или сладки храни, намаляване на сексуалната активност.

За да се намали нивото на кортизол в кръвта, достатъчно, за да разнообрази вашата диета: опитайте по-често да се яде риба, както и тъмен шоколад.

2. Излишен инсулин

Инсулинът е специален хормон, който регулира нивото на глюкоза в организма. Повишените нива на инсулин в кръвта, с течение на времето водят до резистентност към хормоните: клетките стават по-малко чувствителни, и нивото на глюкоза се повишава до преддиабетно състояние.

Често хората с високи нива на инсулин се оплакват от силна жажда за сладко, чувствайки тръпка на безпокойство между основните хранения, високо кръвно налягане и по-нисък холестерол. За да се намали нивото на инсулин, д-р Готфрид препоръчва да се яде редовно кисело зеле и други ферментирали зеленчуци.

3. Превишени нива на тестостерон

Тестостеронът е хормон, който се произвежда както от жените, така и от мъжете. Той оказва пряко влияние върху мускулния тонус, растежа на костите и сексуалната функция на организма. С увеличаване нивото на тестостерона се борят до 30% от жените.

Често този проблем се проявява под формата на нередовна менструация, акне, прекалено окосмяване, мазна кожа, поява на папиломи, прекомерна раздразнителност.

За да се намали нивото на тестостерон в кръвта, ендокринолозите съветват да допълним диетата си ястия от тиква и тиквени семки, както и зелен фасул.

4. Излишъкът от естроген

Естрогенът е женски хормон, който е отговорен за привлекателността на нежния пол (заоблени бедрата и гърди). Прекомерните количества от този хормон в организма водят до такива последствия, като бързо наддаване на тегло, чувствителни гърди, чести промени в настроението.

Той също така се характеризира с тежко главоболие, обилно кръвотечение по време на менструация или менопауза, заболявания на жлъчния мехур. Ако забележите, поне някои от горните симптоми, е необходимо да се включите в диетата си броколи и карфиол.

Източник: woman.ru

ти лайф - чай за щитовидната жлеза
Чаят Ти Лайф помага при проблеми с щитовидната жлеза

ТИ ЛАЙФ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Сара Готфрид, ендокринолог: Ето какво трябва да знаят за хормоните жените, които искат, но не могат да отслабнат!

  1. Dr. Oz каза:

    Трансплантации на щитовидки не се правят ! А и не е нужно след като има идеално решение за лечението им. Като се напише в гугъла – импулсна терапия, това е най-краткия път до истината. Писанията на Готфрид са поредния опит да се пишат книги за щитовидната, от които няма никаква полза.
    Но Готфрид е поне ендокриноложка, а какво да кажеме за такива като фармацефтката Уенц. Абсолютна пародия – някакви протоколи , някаква първопричина. И такива лапнишарани като Тошков ги рекламират, може би за да му върви повече тиреохелпа – плод на обрани остатъци от билкови чували. Наистина всичко би изглеждало много смешно , ако не беше трагично. Защото и върлуването и смъртността от Ковида се дължат основно на щитовидката. От нея зависи всичко, включително и собствания имунитет. Който си има работеща щитовидна жлеза, има и добър имунитет и никакви вируси нямат шанс. Само че тази жлеза няма да я излекуват нито д-р Готфрид, нито Уенц.

  2. Елена каза:

    Искам да попитам д-р.Готфрид вазможна ли е трансплантация на щитовидна жлеза каде се прави

  3. Чапкънова каза:

    Ха-ха-ха!
    Ще включа в диетата си броколи и карфиол и няма да имам излишен естроген.
    Толкова глупости на едно място отдавна не бях чела…
    Статията е очевадна реклама на някаква книга от някаква ендокриноложка. Поне линк откъде да си купим книгата трябваше да има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *