Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Майонезата помага при изгаряне, опъва бръчки и подхранва сухата кожа

Майонезата може да се ползва с успех за нуждите на здравето и красотата. Единственото условие е да не я ядете

майонезата

Майонезата, безспорно, е вкусна и предпочитана за направата на сосове и сандвичи. Ако майонезата е домашна – няма проблеми да я консумирате с мярка. Няма спор – майонезата, този вкусен жълто-бял крем, ни кара да преяждаме. Има хора, които изяждат сандвича само заради аромата на колбас и майонеза. Трябва да се внимава с консумацията на майонеза ако сте диабетик или имате гастрит. Но, стига толкова за вредите на майонезата. Както предстои да разберете, днес ще поговорим накратко за ползите от майонезата за здравето и най-вече – за красотата. Защото – едва ли има жена, която да не иска да узнае дали е възможно да се погрижи за красотата и здравето на кожата си у дома, ползвайки здравословни продукти от близкия пазар или селската градина.

Знаете ли, че домашната майонеза е идентифицирана като един от най-мощните източници на витамин Е? Това не е изненада, тъй като и яйцата, и олиото също са богати на този витамин. Обединени в едно те стават още по-силни.

Витамин Е е в състояние да направи чудеса за кожата и косата.

Преди да ви кажем как точно да ползвате майонезата за разкрасяване, нека припомним още една полза от домашната майонеза. Майонезата, както знаете, има високо съдържание на мазнини. Това помага за усвояване на хранителните вещества. Имайте предвид, че витамините А, D, E и K са мастноразтворими, което означава, че тези хранителни вещества се нуждаят от мазнини, за да бъдат разтворени и в последствие да са био-налични.

Как да хидратираме и подхраним кожата и косата с майонеза?

1. Най-лесният начин е върху почистено и подсушено лице да нанесете тънък слой майонеза. Оставете да престои така около 20 минути и след това изплакнете с топла вода.

Ако кожата ви е мазна, може да сложите няколко капки лимон в майонезата.

2. За подхранване на застаряващата кожа, както и за опъване на бръчките, направете маска от 2 части майонеза и една част чист пчелен мед. Нека остане върху лицето около половин час. След като изплакнете нанесете лек хидратиращ крем.

3. Ексфолирайте кожата като направите супер маска от майонеза и овесени ядки.

За да се подготви тази проста маска трябва да се вземат 2 супени лъжици майонеза. Добавя се 1 супена лъжица чист пчелен мед, 1 супена лъжица пудра захар и 1 супена лъжица овесени ядки.

След като разбъркате добре тази смес трябва да се превърне в плътна зърнеста паста. Масажирайте кожата на лицето бавно, като движите пръстите си в малки кръгови движения. След като остане на лицето в продължение на 2-3 минути, измийте с хладка вода.

И още…

# Домашната майонеза, която ще ползвате за разкрасяване, е добре да се направи без сол.

# За предпочитане е да не се ползва купешка майонеза. не се знае дали кожата няма да реагира с алергия, заради някоя от заводските съставки.

# Домашната майонеза е страхотен лек за изгорялата от слънцето кожа. Не пропускайте да ползвате която и да е от маските, без ексфолиращата, когато сте на плажа. За кратко време ще се убедите в страхотния ефект на тази терапия. Болките от изгорялото също ще минат много бързо.

Ами косата?

Маските за коса с майонеза позволяват толкова много вариации, че ще е отегчително да ги опишем. Но дори и нищо друго да не добавите към домашно приготвената майонеза, това пак ще е много полезно за косата.

Това са накратко ползите за здравето и красотата от майонезата. Не пропускайте да разбиете няколко жълтъка с малко олио или зехтин винаги когато имате свободно време… Готовата домашна майонеза бързо ще влезе в употреба…

Източник: livestrong.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *