ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Преди хапчето: лекар съветва кои са петте естествени начина да се отървете от главоболието!

Преди да посегнете към хапчето, помислете дали няма естествен начин да си помогнете и да спрете главоболието

Главоболието е състояние, което може да премине така, някак между другото. А може и да ни закове на леглото, поне за ден. Главоболието е възможно да ни притесни самостоятелно и като следствие от някакъв друг проблем – високо или ниско кръвно налягане. Каквито и да са причините, ако болката в главата не минава след ден или два, ако има гадене и повръщане – добре е да се консултирате с лекар колкото се може по-скоро.

Доктор Шанан

Има случаи, в които главоболието може да мине и без хапчета. Днес ви предлагаме експертното мнение на доктор Кейт Шанан. Доктор Шанан е израстнала в семейството на лекари. След придобиване на бакалавърска степен по биология от университета „Рътгърс“, тя се занимава с биохимия и генетика в университета „Корнел“, а преди това е посещавала медицинското училище „Робърт Уудсън“.

Своя интерес към нетрадиционната медицина доктор Шанън задсоволява в Хавай, където дълго време работи като терапевт. Пак в Хавай, в продължение на десет години тя изучава етноботаника и кулинарните навици на местното население.

Медикаментите може да изглеждат най-бързият начин и най-лесното решение при болка в главата, но не бива да се взимат на килограм. За да ви помогнем да се справите с главоболието, подготвихме за вас списък с 5 естествени средства, които ще ви помогнат да спрете болката. Според доктор Шанан тези прости и достъпни природни лекарства наистина са ефикасни, най-вече заради своя био-хмичен състав. И заради факта, че повечето от тях се използват като основа на хапчетата, които се продават в аптеката.

Пет естествени средства спират главоболието – доверете им се!

1. Етерично масло от мента и екалипт

Обикновеното етерично масло от мента или евкалипт могат да ви помогнат да се отървете от главоболието. Тези масла нормализират кръвообращението. Може да приемате ментата и евкалипта и под формата на чай.

2. Вода с лимон

Доказано е, че водата с лимон прави чудеса за здравето. При главоболие е добре да се пие хладка вода с лимон колкото може повече. Концентрацията на лимоновия сок не е от значение, важното е водата да е в по-големи количества. Много често дехидратацията е причина за главоболието.

3. Лайка – добро средство при главоболие

Тя дори помага да се справите с постоянната мигрена.

4. Рибеното масло съдържа големи количества омега-3 мастни киселини

Рибеното масло съдържа големи количества омега-3 мастни киселини, които помагат за облекчаване на възпаленията, които могат да бъдат причина за главоболие. Разбира се, това не означава, че трябва да пиете рибено масло при главоболие. Редовната му употреба, като средство за превенция, ще предотврати бъдещите главоболия.

5. Джинджифил

Джинджифилът може да ви помогне не само да се отървете от главоболието, но и гаденето, което може да бъде свързано с мигрена. Най-лесно е да си направите джинджифилова вода или чай и да пиете през целия ден.

Най-важно е да не чакате главоболието да мине от самосебе си. Още в началото е добре да се вземат мерки, за да не се стига до употреба на лекарства. В много случаи дори и само вдишването на етерични масла помага.

Източник: ayzdorov.ru

Спрей за глава
Избавете се от главоболието, мигрената и силния стрес с билковия Спрей за глава

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *