Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето за какво може да разкаже цветът на кръвта по време на менструация!

По време на менструация се случват много неща. Има цяла палитра от усещания. Какво обаче може да ни каже цвета на кръвта?

менструация

Някои жени са щастливи по време на менструация. Най-вероятно, защото са успели да се предпазят от нежелана бременност. Други – напротив! Нещастни са, защото в продължение на много седмици желаната бременност е останала мираж…

Затова казваме, че чувствата, които са факт по време на цикъл, са доста специфични.

Женският организъм е нещо наистина уникално! Малкото дете расте, развива се от момиче в жена, ражда деца… И все пак, често жените, а и не само те, остават в неведение за онова, което се случва в собственото им тяло.

Така например, току-що завършилите Медицински университет дами са наясно с факта, че естеството на онова, което изтича по време на менструация, може да разкаже за здравето, не е по-лошо от различните тестове! От уважение към всички жени, ние мислим, че това е информация, която трябва да се знае.

 

Какво казва цвета на кръвта по време на менструация? Каква информация за здравето носи това?

1. Розово-червен

менструация

Онова, което изтича по време на менструация – това не е само кръв. В тази течност има вагинален секрет. В нея попадат и излющените горни слоеве на лигавицата на матката. Менструалната течност е с различен цвят, не само при различните жени, но и по време на различни здравословни състояния. Този цвят варира от червено до кафеникаво или тъмнокафяво. Именно тази структура на менструалната течност може да се нарече здравен индикатор.

Розовият акцент се появява в началото на менструацията. След няколко дни цветът се променя. Ако това не се случи и менструалната течност остава светло розова, има смисъл да се провери дали всичко е наред с кръвта. Налице е доста голяма вероятност за твърде ниско ниво желязо, което може да доведе до желязодефицитна анемия!

 

2. Ярко червен или ален

менструация

Абсолютно нормално. Основното нещо e, да не е налице прекалено изобилен теч, особено в третия и четвъртия ден след началото на менструацията. Това може да е признак на ациклично кървене, особено ако има изхвърляне на кръвни съсиреци.
Кръвните съсиреци не са проблем. Най-често те се образуват, когато жената прекарва прекалено дълго време седнала или в легнало положение.

Но, ако се притеснявате, ако този симптом е придружен от други усещания, като болка, гадене, твърде силна секреция, може да направите една консултация със специалист.

 

3. Тъмночервен

Какъв цвят на кръвта по време на менструация можем да наречем нормален? Разбира се, че тъмно червен. Често цвета на менструалната течност се променя в резултат на хормонални препарати, а също и поради рязко намаляване или наддаване на тегло. Тялото на жената чувствително реагира незабавно на всички промени!

Струва си да припомним, че сериозни смущения в организма не са налице, ако има само промяна в цвета на кръвта по време на цикъл. Трябва да са налице и други симптоми.

 

4. Червено-оранжев

Ако цвета е с леко оранжев оттенък, има за какво да се притеснявате. Кръвта може да променя цвета чрез взаимодействие с кислород до оранжево. Но ако промяната на цвета е съпроводена с болка, сърбеж, неприятна миризма, това е признак на инфекция. Спешно трябва да се търси консултация с лекар!

 

5. Тъмно кафяв, ръждив

Това е стара кръв, и не трябва да се тревожите твърде много. Само в случай, че менструацията е съпроводена с болка, трябва да се консултирате с лекар.

Понякога кафеникавата менструация може да е и сигнал за ендометриоза – заболяване, при което тъкан от вътрешната обвивка на матката (ендометриумът, от endo – вътре, и metra – матка) се установява извън нея, обикновено в други органи в областта на таза /уикипедия/. Заболяването е опасно, защото това може да доведе до безплодие и обилно кръвотечение.

 

6. Сивкаво-червен

Кой цвят по време на менструация е най-притеснителен? Наличието на странни избледнели цветове могат да посочат инфекция, извънматочна бременност, както и различни гинекологични заболявания. За ваше собствено спокойствие е добре да се консултирате със специалист! Не изпадайте в паника: това много често е резултат от постоянен стрес, неправилно хранене, липса на сън и физическо претоварване. Промяната в цвета на менструалната течност не винаги е признак на сериозно заболяване!

Запомнете: ключът към здравето на жените е да не се притесняват и да не се тревожат излишно! Лекарите съветват дамите да бъдат в състояние на душевно спокойствие по време на менструация. Това е много важно, защото негативните емоции в съчетание с хормонална буря кара цялото тяло да страда.

Източник: womanology.ru

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *