Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СИРЕСП / SYRESP

Съдържа фенспирид хидрохлорид, метилпарахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат, калиев сорбат, глицерол, захарин натрий, захароза, лимонена киселина монохидрат, вода, аромати

Предназначение

СИРЕСП е течен лекарствен продукт с противовъзпалително и бронхоразширяващо действие. Прилага се при симптоматично лечение на кашлица в случаите с инфекции на дихателната система (бронхити и пневмонии). В рамките на 4-5 дни трябва да настъпи подобрение; ако това не се случи, терапията следва да се преосмисли.

Как се приема

СИРЕСП се приема по лекарско указание; дневната доза при деца се определя в зависимост от възрастта и теглото – стандартно по 4 мг/кг. Определената за деня доза се разделя на 3-4 равни части; приемат се преди хранене. Деца с тегло под 10 кг могат да пият дневно от 10 до 20 мл сироп, а тези над 10 кг – от 30 до 60 мл. Възрастните разпределят на няколко приема дневна доза от 45 до 90 мл.

При неволно предозиране е необходима медицинска консултация. Възможни са симптоми от рода на гадене и повръщане, сънливост или превъзбуда, тахикардия.

Ако сте пропуснали редовен прием, не компенсирайте с двойна доза следващия път.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с този медикамент да причини странични ефекти, някои от които със сериозни последици. Най-често се съобщава за главоболие, обриви, еритем – промени в цвета на кожата за отделни участъци. Вие се нуждаете спешно от лекар, ако почувствате затруднения в преглъщането и говора, проблеми с дишането, езикът и гърлото ви отичат, получавате оток на устните или лицето.

Като странични ефекти на СИРЕСП са регистрирани също стомашен дискомфорт, гадене, болки в корема и сънливост.

Ако развивате и друга симптоматика след приема на този сироп, прекратете лечението с него и се свържете с лекаря си.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СИРЕСП е противопоказан при алергия към една или повече съставки на сиропа.

Медикаментът не се прилага при деца под двегодишна възраст.

Продуктът не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Не шофирайте, докато се лекувате с този продукт, тъй като приемът му причинява сънливост и забавени реакции.

Рискова група са пациентите с диабет и непоносимост към захари. За всеки конкретен пациент е необходима преценка на възможния риск и търсене на алтернативно решение за терапия.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е специално внимание при пациенти, които са били лекувани доскоро с аналгетици, седативни лекарства, медикаменти против депресия. Паралелният прием е допустим в случаите, когато взаимното повлияване на тези лекарства и СИРЕСП е пренебрежимо слабо.

Лечението с този медикамент изключва употребата на алкохол.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 150 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *