Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛОДИРИК / LODIRIC

Съдържа алопуринол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон, магнезиев стеарат

Предназначение

лодирик
Лодирик е с активна съставка алопуринол

ЛОДИРИК е ензимен инхибитор – лекарствен продукт, чийто прием осигурява контрол върху скоростта на химичните реакции в организма. Най-често се прилага при дългосрочна поддържаща терапия при подагра. Овладява стойностите на пикочната киселина в кръвта; съдейства за лечението на заболявания на отделителната система като бъбречнокаменна болест и други бъбречни страдания.

Как се приема

Приемът на ЛОДИРИК трябва да бъде препоръчан и контролиран от специалист. Терапията започва с дози от порядъка на 100-300 мг дневно, като при необходимост – в тежки случаи – дневният прием може да се повиши плавно до 900 мг дневно. Дневната доза зависи от степента на прогресия на заболяването, както и от общото здравословно състояние и възрастта на пациента.

Определената от лекуващия дневна доза се приема без самоволни корекции. Таблетките се поглъщат цели, с много вода. Спецификата на тази терапия налага прием на по-голямото от обичайното количество течности, от порядъка на 2-3 литра на ден.

Дневната доза може да се намали, ако при високи стойности причинява стомашен дискомфорт, гадене и повръщане. По-високите дневни дози предполагат и разпределянето им за по няколко приема в рамките на деня.

Лечението на деца с ЛОДИРИК изисква индивидуално определяне на дозите в зависимост от възрастта и килограмите.

Честа практика е началният етап от терапията да включва и подходящо противовъзпалително средство, за да се избегне подагрозният артрит.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЛОДИРИК може да причини някои странични реакции, за които пациентът следва да е предупреден предварително.

Не са изключени алергични реакции – обриви, поява на гнойни пъпки и циреи, лющене на кожата, напукване на устните. В редки случаи могат да се почувстват затруднения с дишането, стягане на гръдния кош и сърцебиене. Такива симптоми изискват незабавна медицинска помощ.

Сред нежеланите странични ефекти са повишена температура, втрисане, главоболие, болки в мускулите и ставите, промени в кръвните показателия разраняване на лигавиците и др.

Възможни са смущения във функционирането на черния дроб и бъбреците. Макар и рядко, пациенти са съобщавали за общо неразположение и отпадналост, кръв в урината, повишаване на холестерола и глюкозата в кръвта, промени във вкуса, зрителни проблеми, косопад, задържане на течности и отоци, депресивни състояния и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛОДИРИК не се използва при алергия към някоя от съставките.

Този лекарствен продукт не се използва при остър пристъп на подагра, при хипертония, сърдечни заболявания, болестни проблеми с черния дроб и бъбреците.

Медикаментът може да се използва при бременност и кърмене само след изрична преценка за степента на риска от специалист.

Ако приемът на ЛОДИРИК причинява главоболие, влошена концентрация и зрителни проблеми, не бива да се шофира. Изключена е и работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛОДИРИК (алопуринол) не може да се приема едновременно с някои лекарства при рак на кръвта, за потискане на имунната система, за лечение на херпес, антикоагуланти, салицилати, за лечение на аства, други медикаменти при подагра, някои антибиотици – за лечение на бактериални инфекции, лекарствени средства против агресивни тумори, медикаменти при високо кръвно налягане, при лечение на ХИВ-инфекции.

______

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *