Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕТАДЕРМ унгвент / BETADERM ointment

Съдържа бетаметазон, дентамицин, течен парафин, ланолинови алкохоли, цетостеарилов алкохол, бутилхидрокситолуол, бутилхидроксианизол, бял вазелин

Предназначение

бетадермУнгвентът (маз) БЕТАДЕРМ е средство за локално външно приложение при кожни възпаления от алергично естество – усложнени с бактериална инфекция. Бетаметазоновият компонент въздейства в проблевната зона като противоалергично, противовъзпалително и противосърбежно средство. Антибиотичният компонент – дентамицин, блокира растежа на патогенни микроорганизми, включително стафилококи, стрептококи, грам-отрицателни бактерии.

БЕТАДЕРМ се препоръчва при алергични обриви, атопичен и себореен дерматит, хиперкератозна екзема, псориазис, лупус еритематозус, еритема мултиформе.

Как се приема

Малки дози от продукта се полагат върху кожата в проблемния участък 1-2 пъти дневно за не повече от две седмици. След пауза и само по лекарска препоръка терапията може да бъде продължена.

При предозиране, както и при продължителна употреба могат да се проявят странични ефекти от типа на едем, хипертенция, отслабване на имунната система.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с БЕТАДЕРМ са възможни кожни реакции като обриви, уртикария, влошаване на третираната повърхност, атрофии и изсушаване, обезцветяване, загуба на космен материал или обратно – интензивно окосмяване, стрии, вторични инфекции и други.

Ако продуктът се полага в близост до очите, може да се провокира катаракта и глаукома.

Продължително полагане върху обширни зони може да причини отслабване на имунната система.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕТАДЕРМ не се използва при алергия към една или повече съставки.

Продуктът не е предназначен за вирусни, бактериални и гъбични кожни инфекции, розацея и обикновено акне.

Да не се използва при деца под 12 години.

Противопоказно приложение при бременност и кърмене.

Продуктът се използва само по лекарска препоръка в доза и с продължителност, определени от специалист. Третираната зона не се превързва!

Лечението с този продукт изключва имунизирането срещу дребна шарка през периода на прилагане. Всяка имунизация по възможност следва да се отложи.

Взаимодействие с други медикаменти

Прилагането на унгвента не допуска лечение с друг продукт за локална външна употреба едновременно с него. Лекуващият следва да бъде информиран за всяко лекарство, което пациентът е приемал наскоро или продължава да приема; ако е необходимо се променя терапевтичният план за избягване на негативни ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *