Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мама на 40: уникален шанс да се почувствате млади отново!

Много жени се притесняват, а някои направо се страхуват да раждат след една определена възраст. Мама се става до 30, след това било късно

мама

Да бъдеш мама на 40 години не е чак толкова страшно. Дори и на 45 не е. Днес все повече жени избират късното майчинство по много причини, на които няма да се спираме сега.

Други 40-годишни вече се превърнали баби. Някои буквално. Те обичат да играят с техните внуци през уикенда, да пекат вкусни баници и знаят почти всички детски приказки.

Но, има една специална категория жени, които не се страхуват от числата, написани в личната карта, и са решили да раждат на по-късна възраст.

Да си представим, че всичко е наред, бременността е минала нормално, раждането също. Съвременната медицина гарантира това, в повечето случаи. Детето вече е факт, или все още обмисляте дали да го има изобщо. Нека погледнем, чисто психологически, какво е да си мама на 40.

Предимства на майките, които раждат след 40

1. Мъдър наставник, а не другарче за игрите

Много майки „на възраст“ не могат да вземат активно участие в игрите на техните деца. Някои отказват, защото не било сериозно „на 40 и…“ да се лигавиш по пясъчниците. Други не могат чисто физически. Въпреки това, психолозите в един глас твърдят, че късното родителство е по-полезно. Ролята на родителя, в този случай, е сведена до това да наставлява детето, а не да е пряк участник.

2. Майка и баба едновременно

Не е тайна, че жените, които са родили дете на 20, и на 40 години, го възприемат по различен начин. В първия случай майката се опитва да не забравя за себе си, а във втория – почти изцяло е фокусирана върху детето. По-лесно разбира промяната на настроението, защо плаче, лесно предвижда желанията му. По-спокойна е, и по-уравновесена. Съвсем като една баба.

3. Приятното усещане „да превъртиш календара“

Късното майчинство наистина дава едно по-различно усещане. Това усещане е още по-интензивно, ако налице е вече едно пораснало дете. Дори провалите и грешките се приемат по един различен начин.

4. Гъвкаво мислене

„Късните майки“ и техните деца понякога са разделени не от едно, а от две поколения. Въпреки това, на дамите над 40 не им е трудно да влязат в ритъма на новото време. Те лесно научават за какво служат всякакви дигитални джаджи. Склонни са дори татуировка да си направят.

Психолозите признават, че пластичността на мамите над 40 не е за пренебрегване. Те са по-спокойни и по-мъдри от младите майки. По-склонни са да бъдат близо до детето просто, за да видят неговата уникалност, а не да го променят на всяка цена.

5. Втора младост

Лекарите казват, че здравите жени, които са бременни на възраст 40 и повече години може да се сравнят с едно младо момиче. Времето на бременността и раждането имат лечебен ефект върху женското тяло! Понижава се холестерола, риска от инсулт спада, рядко се появяват проблеми с пикочно-половата система, по-лесно преминава менопаузата.

На всяка възраст децата ни напомнят за това, че сме започнали да остаряваме. Тяхното раждане ни кара да се изкачим едно стъпало по-нагоре. Не се страхувайте да се раждате и не се оправдавайте с възрастта, ако сте здрави. Основното нещо е да се намери добър лекар и да следвате ясно неговите инструкции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *