Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Златни съвети за родители: Как да засилим имунитета на детето?

Родителите трябва да се погрижат за духовното, умственото и физическото развитие на рожбата си още от първия ден, когато се появи на белия свят, казват педиатрите. За да видят в бъдеще порасналото си дете като един интелектуално развит, креативен, комуникативен и успешен млад човек.

Затова са еднакво важни както физическото здраве, така и непрекъснатото провокиране на познанията и уменията на детето.

имунитета на детето
Как да засилим имунитета на детето?

Засилете имунитета на детето с подходящо меню.

Първата профилактична мярка срещу бактериалните и вирусните инфекции е укрепването на защитните сили на крехкия детски организъм. Внимателно подбраната храна е основен фактор, наред с редовните разходки на открито и закалителни процедури.

В менюто на малчугана задължително трябва да присъстват белтъчини от растителен и животински произход. Те са източник на незаменими аминокиселини, които подпомагат поддържането на добра форма. За целта гответе по-често варива – супи от грах, боб, леща яхния, задушени варива, салата със зелен фасул.

Животински белтъчини може да осигурите, като включите в менюто червено месо. Прекрасно основно ястие е гулашът с месо и гъст зеленчуков сос или пък кюфтенца на пара със сос и гарнитура от зеленчуково пюре. Изварата и млечнокиселите продукти също трябва да са на трапезата на детето, но без да ги подслаждате със захар. Вместо нея поднесете млечна каша или зърнена закуска с плодове.

Кога е най-добре да запишете малчугана на извънучилищни занимания?

А и как да определите какво го влече? Важно е да дадете възможност на малчугана да се пробва в различни сфери. От голямо значение е да се вслушвате в желанията му и да не натрапвате собствените си въжделения на негов гръб, обясняват специалистите по детска психология.

Подходящото време зависи от детето ви – ако е много комуникативно, може още на две-три годинки да започнете да го водите в школа (например балетна, музикална, по рисуване). С по-затворените малчугани трябва да се внимава повече, за да не се почувстват стресирани.

Четиригодишната възраст обикновено е най-подходяща за повечето дечица, показват наблюденията. Театралните школи пък са пълни с 5-7-годишни хлапета. В този период те се развиват много бурно и придобиват все повече нови умения и навици.

При всички случаи е необходимо предварително да проверите каква точно е школата (или курсът), която сте избрали, за да можете да дадете конкретни обяснения на хлапето. По възможност го заведете няколко пъти само като външен наблюдател, за да се ориентира и да посвикне.

Каже ли „не“, уважете мнението му, независимо дали има определени аргументи, или не ви дава никакви обяснения. Може да не му харесва самото занимание, или пък преподавателят, или пък обстановката, или пък другите деца, или пък просто го влече нещо съвсем различно… Дайте му шанс да провери и избере.

На раменете на татко – забавна и полезна игра

Ето как да превърнете тази любима игра и в полезно за развитието на детето физическо упражнение.

Хванете хлапето за краката, както ви е яхнало „на конче“, и докато „галопирате“ с него, се навеждайте последователно леко напред, после назад, след това вляво, вдясно.

За да успее да пази равновесие върху раменете ви, малчуганът трябва да стои стабилно във вертикално положение, което не е толкова лесно за него, както може би изглежда. За целта се задействат всички мускулни групи – на ръцете, корема, гърба, краката, което си е истински фитнес, обясняват специалистите.

източници:Журнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *