ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

22 златни съвета за здрави и щастливи деца + народни рецепти

1. При леко възпаление на ухото много добре действа лукът – настъргваме половин глава стар лук и го увиваме в носна кърпичка. Държим за малко над пара и после леко опираме до ушната мида за известно време.

2. При хрема, респираторна алергия или възпаление на носната кухина помага промивка със солен разтвор. Разтваряме четвърт лъжичка сол в 120 мл вода и добавяме една щипка сода. От получения разтвор слагаме с пипета по няколко капки във всяка ноздра.

З. При възпаления на дихателните пътища добре действа инхалация с билкови изпарения. В кипнала вода се слага лайка или смрадлика и внимателно се вдишва парата.

4. Върху чувствителната кожа на бебето често се появяват малки мехурчета в резултат на потенето. Добро средство за борба с тях е маслото от невен или от алое.

5. Ако трябва да сложим свещичка в ануса на детето, добре е преди това да я подържим за малко между дланите си, за да влезе по-лесно.

здрави и щастливи деца
Как да отгледаме здрави и щастливи деца?

6. За стимулиране на кърмата се пият различни билкови чайове, консултирани предварително със специалист.

7. В първите дни след раждането при повечето бебета се появява т.нар. „бебешко акне“ (най-вече по лицето). За по-бързото му преминаване се препоръчва от време на време да се намазва с малко кърма.

8. Обикновено първата среща на проходилото вече бебе с прозорците и стъклата на вратите е болезнена, да не говорим, че малкото може да се нарани.

За да избегнем този риск, добре е по вратите и прозорците, които се намират на нивото на очите му, да залепим цветни картинки. Така ще намалим риска от евентуални неприятности.

9. Малчуганите също често страдат от запек. В случай на такъв проблем е добре да даваме на детето по една лъжичка мармалад от сливи и разтопено масло по няколко пъти дневно.

10. Ефикасно средство при висока температура е напоен в студена вода и оцет чаршаф. Когато бебето е малко обаче, повиването на цялото му тяло крие опасност и трябва да сме внимателни. Затова по-препоръчително е вместо да се увива цялото, да сваляме температурата само с напоени в същия разтвор чорапки, които да сменяме през няколко минути.

11. При възпаление на бронхите помага т.нар. маслен компрес. Върху памук или памучна кърпа накапваме предварително загрято и разтопено масло или свинска мас, поставяме компреса на гърдите, покриваме го с марля и след това леко го пристягаме с кърпа.

12. Можете да се борите ефикасно с високата температура по следния начин: пригответе малко тесто от пшеничено брашно и вода и го разстелете на чисто парче плат, с което после увийте ходилото до глезена.

Методът е доста по-лесен и по-ефикасен, отколкото увиването на цялото тяло с мокри кърпи, напоени с вода и оцет.

13. При кашлица и простуда добър резултат дава приемането с малка лъжичка няколко пъти дневно на смес от мед, настърган лук и лимонов сок.

14. Ако детето отказва да приеме някакъв вид течно лекарство, може да го впръскаме в устата със спринцовка.

15. При настинка силно сe препоръчва чай от шипка с мед и потапяне на краката за известно време в леген с топла, почти гореща вода (но това се прави само при по-големи деца, на по-малките кожата е чувствителна).

16. Бебешкото креватче трябва да е разположено далеч от завеси и пердета. Същите при всички случаи трябва да са много добре закрепени за корнизите. Евентуалното им падане и заиграване на детето с тях крие риск от задушаване.

17. Хиперактивните деца се успокояват от миризмата на някои растения. Добре действа следната рецепта.

Изсипваме на дъното на чаена чаша около 20 милилитра маслиново етерично масло (или зехтин), добавяме по една капка масло от розмарин, лавандула и лайка, и с получената смес намазваме леко крачетата и кръстчето на детето.

18. Когато децата поотраснат и почнат да се къпят сами, те все още не са се научили да държат добре сапуна и често го изпускат. Ако държите детето да се къпе с класическия твърд сапун, а не с течен душгел, можете да увиете парчето сапун в марля и да я завържете. Така няма да се изплъзва от ръцете му.

19. При болки в гърлото намокряме памучна кърпа с ракия, силно разредена с вода, за да не дразни кожата.

След това увиваме около гърлото и съвсем леко стягаме с друга кърпа, като държим компреса така известно време. От съображения за безопасност не се препоръчва детето да спи с този компрес, както и с какъвто и да е друг, който пристяга дори и леко гърлото.

20. При упорито нощно напикаване е силно препоръчително да изключим от детското меню сладките неща, както и поне час преди лягане да не даваме на детето никакви течности.

21. Ако детето ви има проблем със заспиването вечер, пробвайте да сложите главата му, или дори цялото му телце на гърдите си. Така ще се почувства в безопасност, а ритмичното тупкане на сърцето ви ще му помогне да се унесе по-бързо. Помага също и билков чай с мед преди лягане.

22. Децата често изпитват неразположение при пътуване. В такива случаи помага чай от джинджифил.

източници:Жуpнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *