Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ударът в главата прави човека неадекватен

Ударът в главата прави човека неадекватенПреди години паднах по стълбите, ударих си главата и съм изпаднал в безсъзнание. Оттогава лесно се дразня, усещам че съм избухлив, на моменти не спя добре. Това положение вече започва да притеснява и съпругата му. Според нея ставам нощно време, ходя из стаите и въобще съм имал неадекватно поведение. Веднъж дори съм подпалил пердетата без да имам спомен затова. Искам да попитам на какво се дължи това и има ли лечение моето състояние ?

Захари ГОВЕДАРОВ, Търговище.

Вашият проблем най-вероятно е свързан наистина с удара по главата, който сте имали. При подобни травми най-често се получават микроскопични увреждания на мозъчната кора, които по-късно генерират патологични възбудни полета. Когато те взаимодействат с останалата част на мозъка генерират поведение и емоции, които не са характерни за вас. Предполагам, че всички проблеми се дължат точно на такива полета, които се доказват с електроенцефалографско изследване. Това състояние е лечимо, въпреки че изглежда доста сериозно. Когато тези “полета” се подтискат се стига до абсолютна стабилизация.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на в. “Здраве за всички”. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *