ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛИХЕНСЕД / LICHENSED

Съдържа екстракти от исландски лишей, котешки нокът, кръглолистна росянка, живовляк, лечебна ружа, както и прополис, фруктоза, калиев сорбат, натриев лктат, лимонена киселина, алкохол, вода

Предназначение

лихенседЛИХЕНСЕД е балсамов сироп за облекчаване на симптомите при кашлица. Активните съставки действат успокояващо и неутрализират болката при възпалени лигавици. Сиропът може да се приема както при суха, така и при продуктивна кашлица като допълващ терапевтичен продукт. Всяка от билковите съставки упражнява специфичното си действие, а всички заедно подпомагат преодоляването на болестните състояния.

При прием балсамовият сироп се задържа по лигавиците и образува филм, който изолира уязвимите клетки от въздействията на патогени и ускорява възстановителните процеси. Биоактивните съставки са с противовъзпалителен и обезболяващ ефект. Добавката от лечебната ружа алтея улеснява освобождаването от събрани секрети и улеснява дишането и преглъщането.

Специфичното действие на балсамовия сироп се дължи на уникална ЛИХЕНСЕД формула, която се прилага в цяла серия от продукти: пастили за смучене, спрей за гърло и спрей за нос. При пастилите е добавен екстракт от алое, както и при спрея за гърло; при спрея за нос отпушващият ефект е подсилен с компоненти – етерични масла от евкалипт, клек и чаено дърво. Специфичен момент в действието на всички продукти от серията е изолирането на болната зона от външни въздействия чрез образуване на бариерен филм.

Как се приема

Балсамовият сироп ЛИХЕНСЕД се приема в дози, съобразени с възрастта на пациента. Деца на възраст 2-6 години могат да вземат по 2.5 мл на 8 часа, след хранене; приемът за деца над 6 години и подрастващи е по същата схема, при единична доза от 5 мл; възрастни могат да приемат същата доза на всеки 6 часа. Продължителността на приема се консултира с лекар.

Възможни нежелани ефекти

При точно спазване на дозировката и интервалите между приеми не се очакват странични ефекти. Възможни са смущения от алергичен тип при свръхчувствителност към растителните биокомпоненти.

Кога НЕ БИВА да се приема

Сиропът ЛИХЕНСЕД не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Този продукт не е приложим при деца под двегодишна възраст.

При бременност е наложителна предварителна консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ЛИХЕНСЕД с негативни ефекти върху здравето на потребителя.

Приемът на този сироп не бива да се комбинира с друг продукт с подобно действие.

______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *