Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Враг №1 на кожата – ще се изненадате какво казват дерматолозите!

От раздялата с любимия човек боледува сериозно не само душата, а и кожата.

Дългите безсънни нощи и стресът покрай негативната емоция, която изживяваме в този период, могат сериозно да разклатят нашето физическо здраве. Депресията удря имунитета ни, а непреодолимото желание да се тъпчем разваля както фигурата, така и кожата.

дерматолозите
Дерматолозите предупреждават: Раздялата с любимия човек съсипва кожата!

Дерматолози предупреждават, че докато тъгуваме по изгубената любов, адреналинът се повишава, а дори най-безобидните кожни възпаления могат да се превърнат в сериозен проблем. Ако имаме екзема или алергия, те се влошават по време на любовна мъка, алармират специалистите. Те съветват хората с подобни проблеми да намерят начин за по-бързо преодоляване на раздялата. Тъгата може да се отрази дори на късметлиите, които цял живот са имали напълно гладка кожа.

Според специалисти появата на пъпки е свързана именно с емоцията след раздялата. Химикалите на стреса изпращат сигнали между централната нервна система и кожата и така се появяват пъпките. Понякога те изникват не заради самия стрес, а заради начините, чрез които се опитваме да го преодолеем. Като например манията да се тъпчем с вредни храни и да лежим по цял ден в леглото.

От редуването на сълзи, романтични филми и кофи със сладолед не само качваме килограми, но и съсипваме кожата си. Сладките неща, които непрекъснато приемаме, за да се утешим, са пълни с чисти въглехидрати, които по-късно се превръщат в захари. Те могат да предизвикат възпаления по кожата, които да накарат колагена в нея да се отпусне и по този начин тя да загуби своята еластичност, предупреждават дерматолозите.

Затова те препоръчват да ядем плодове и зеленчуци вместо пържени картофи и пуканки. Така ще си набавим витамини и ще се разминем с неприятното акне.

Американски психолози пък са открили релаксиращ метод, който лесно да прогони любовната мъка и тя да не нанася тежки поражения върху здравето. Излезте на разходка и намерете спокойно място в парка, където да можете да слушате любимата си музика, съветват те.

Поемете си дъх и го задръжте, после издишайте. Правете това в продължение на 5 минути всеки ден, докато страданието от раздялата позатихне, препоръчват специалистите. Не само стресът от провалената връзка оказва влияние върху нашето здраве.

Хората, които през по-голямата част от деня си са пред телевизора или компютъра, са по-застрашени от някои видове тумори. Учените са открили зависимост между дългото седене и развитието на рак на дебелото черво и ендометриума. Анализирайки данните от 40 изследвания и 70 000 случая, свързани с развитието на онкологични заболявания, те правят извода, че заседяването не може да предизвика рак на гърдата, яйчниците, простатата, хранопровода, стомаха, бъбреците.

Освен тумори продължителното седене може да докара сърдечно-съдови заболявания, тромбоза и нарушения на нивата на кръвната захар в кръвта. От прекомерното седене на бюро пред компютъра страда целият опорно-двигателен апарат. Натоварват се ставите и мускулите, които са свързани с тях. За да ги избегнете, спазвайте желязното правило – 40 минути работа пред компютъра и 10 минути почивка.

източници:Телеграф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *