Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Юрукова: Шуслеровите соли допълват лечението на високото кръвно налягане

Хомеопатичните средства и шуслеровите соли допълват лечението на високото кръвно налягане, назначено от специалистите кардиолози.

високото кръвно налягане
Д-р Юрукова обяснява, че високото кръвно налягане е опасно състояние

В предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви гостува д-р Василка Юрукова, която е хомеопат и шуслеров терапевт.

Д-р Юрукова обяснява, че през последните години високото кръвно е световен проблем. Консумацията на сол (натриев хлорид) е висока, а количеството на приемания магнезий е занижена. Тенденцията важи не само за България, но и в световен план. Прекалено многото натрий свива кръвоносните съдове. Дефицитът от магнезий също ги свива.

Стресът също оказва негативно влияние, защото се отделя хормонът на стреса в големи количества, което причинява свиване на кръвоносните съдове. Пациенти със заболявания на щитовидната жлеза или при проблеми с бъбреците също започват да вдигат високо кръвно, негативно влиение оказва и  наследствената обремененост.

Употребата на противозачатъчни средства също повишава кръвното. При хронично запушен нос и честата употреба на препарати за отпушване на носо свиват кръвоносните съдове и повишават кръвното налягане.  Наред с вече изброените и тютюнопушенето свива кръвоносните съдове.

 

Симптоми на високо кръвно налягане:

 

Симптомите за високо кръвно налягане – главоболие, кръвотечение от носа, замайване карат хората да си измерят кръвното налягане, но ако тези симптоми липсват, те не се вълнуват от състоянието на кръвното си. Когато обаче започнат проблемите, кръвното вече е със завишени стойности.

 високо кръвно налягане
Д-р Юрукова, Деси и Сашо Кадиев в студиото на „Преди обед“

 

Лечение на високо кръвно налягане: 

Колкото по-рано бъде открито високото кръвно, толкова по-лесно може да бъде лекувано.  Има хомеопатични средства за разширяване на кръвоносните съдове. Но тези препарати трябва да се вземат задължително след консултация с хомеопат.  Шуслеровите соли могат да бъдат използвани и без консултация с лекар. Тези соли са естествени и нямат странични ефекти върху организма.

Ако пациентът се лекува с лекарства, които са предписани от кардиолог, той не трябва да спира лечението с тях, но може да го обогати с прием на хомеопатични средства или с шуслерови соли.  Канелата също е полезна за сваляне на високото кръвно налягане.

При по-критични случаи се използват повече на брой таблетки от шуслерови соли, които се разтварят в топла вода и дават скоростен резултат.  С напредване на възрастта кръвоносните съдове стават все по-малко еластични и задържат плаки, които предизвикват инсулти, инфаркти и други.  Наличието на калциев флуорид и силицея – силициев двуокис са важни, защото поддържат кръвоносните съдове еластични и предпазват от атеросклероза.  Сол № 1 и № 11 може да се приемат ежедневно от всеки.

Ще ви бъде полезно да изгледате и видеото от Би Ти Ви със съветите на д-р Юрукова.

гривна кръвно
Магнитна гривна против високо кръвно

хипертония

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *