ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте как горещата вана помага при хрема и настинка

Горещата вана обикновено е прелюдия към романтична вечер. Понякога бързаме да се потопим в нея, когато имаме нужда от пълен релакс.

Освен че е изключително приятно, кисненето на тялото във ваната може да бъде много полезно за нашето здраве.

Благодарение на кисненето във ваната водата навлиза в дълбочина и хидратира много добре кожата. По този начин порите се отварят, а мръсотията изчезва. Полезно е да се потапяме във ваната, когато имаме хрема или настинка. Парата действа добре на лигавицата на горните дихателни пътища. Така носът се отпушва, а дишането се улеснява.

хрема и настинка
Вземете си гореща вана при хрема и настинка

Горещата вана стимулира циркулацията в лимфната система, което помага на тялото да изхвърли токсините и бактериите. За да усилим ефекта от нея, можем да добавим различни билки и етерични масла. Няколко капки розова вода, преди да влезем във ваната, ще ни помогнат да избистрим както тялото, така и ума си.

Сандаловото дърво пък е идеално лекарство за кожни възпаления и облекчава сърбежа. Супена лъжица овесено брашно във ваната също върши чудеса. То е богато на витамини и минерали, които подхранват и подпомагат излекуването на увредената и суха кожа.

Преди да влезем във водата обаче, трябва да изчакаме около пет минути, за да се разтвори брашното, а когато излезем, е добре да изплакнем тялото си с чиста вода.

Стресът от напрегнатия ден може да изчезне, ако сипем малко английска сол. Магнезият в нея е сигурен помощник при увеличаването на енергията в клетките.

Съвети:

Изборът на етерично масло е само първа стъпка към перфектната вана. Желанието ни тя да е такава може да претърпи пълен провал, ако сложим повече или по-малко от него. Затова дерматолозите препоръчват, след като напълним ваната, да сипем между 5 и 7 капки от избраното етерично масло.

Много е важно да не го слагаме, докато не се напълни ваната. В противен случай етеричното масло ще се изпари с парата на водата, терапевтичните свойства ще се изгубят още преди да сме се потопили.

Разбъркайте добре етеричното масло във водата и затворете вратата, за да запазите целия аромат вътре в банята. За да има ефект вашата здравословна вана, трябва да останете в нея поне 15 минути. Така маслото ще може да проникне в кожата.

Източници:Телеграф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *