ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ползи за здравето от конопеното масло

Конопеното масло е богато на протеини, полиненаситени мастни киселини, омега 6, омега 3 и неразтворими фибри. То са добър източник на витамин Е и антиоксиданти. Конопеното масло съдържа множество минерали сред които: калий магнезий, желязо, цинк, калций и фосфор, както и микроелементи като стронций, торий, арсен и хром. Високото съдържание на есенциални мастни киселини, Омега-6 и омега 3 в конопеното масло може да се използва за увеличаване на имунитета, като противодействащо средство на стареенето на кожата и поддържане на здрава сърдечно-съдова система.

конопеното масло псориазис

Няколко проучвания показват, че наличието на линолова киселина в маслото на растението може да забави процеса на стареене и да пребори псориазиса.

Конопеното масло е вкусно, ароматно масло, което идва от суровите семената на растението коноп.

Ето и най-важните здравословни проблеми, за които конопеното масло може да помогне.

То помага за поддържане на хормоналния баланс

Конопеното масло съдържа гама-линоленова киселина, която се превръща в простагландин PGE1 – защитен хормон, който регулира хормоналния баланс и поддържа здравето. Приемът му е изключително полезен при менопауза.

Конопеното масло регенерира и енергизира кожата

Поради високото си съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини, масло от коноп има състав, подобен на кожните липиди, което го прави отличен естествен омекотител и овлажнител. Употребата му може да е много полезна при суха, уморена или дехидратирана кожа и нокти. То ще подобри еластичността на кожата и запазва водата в клетките и тъканите. Чистото конопено масло често се включва в състава на разкрасителните продукти.

Конопеното масло е чудесно за вегетарианците

Набавянето на достатъчно количество  омега-3 може да се окаже трудно за хората, които не приемат риба и месо. Конопеното масло има оптимално съотношение на тези киселини.

То помага за понижаване на холестерола

Употребата на конопеното масло може да помогне за понижаване на холестерола в кръвта и да ускори метаболитните процеси. С по-бърз метаболизъм, мазнините изгарят по-бързо и не се отлагат по стените на артериите.

Диабетиците трябва да приемат конопено масло

Поради ниските стойности на въглехидрати и захар, конопеното масло може да бъде чудесна хранителна добавка за диабетиците. Хранителните вещества, намиращи се в него могат да помогнат за балансирането на нивата на кръвната захар.

Конопеното масло като ефективно средство за лечение на псориазис

Една от основните причини за поява на псориазис е недостигът на омега-6 мастни киселини в организма. Мастните киселини, намиращи се в конопеното масло подобряват състоянието на кожата, зареждайки я с кислород и хидратация.

Конопеното масло като имуностимулатор 

Омега-3 и омега-6 мастни киселини подобряват имунитета и регулират чревната флора, като по този начин изграждат естествена бариера срещу микробите.

Маслото от коноп помага за предотвратяване нарушенията в нервната система

Незаменимите мастни киселини са необходими за здрава структура на клетъчната мембрана. Употребата му предотвратява демиелинизацията, разрушаването на миелиновата обвивка (мембрана, която предпазва нервните клетки).

Използвайте конопеното масло при разширени вени

Подобно на други съединения с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, маслото от коноп  намалява образуването на кръвни съсиреци и разширени вени.

Преди да използвате конопеното масло е важно да знаете, че:

Въпреки множеството ползи за здравето, маслото от коноп трябва да се избягва от хората, приемещи лекарства, които разреждат кръвта.

Конопеното масло предотвратява съсирването на кръвта. Хората, които страдат от сърдечно-съдови заболявания трябва да го избягват (или най-малко да се консултират с лекар преди употреба!)

Големите дози от конопено масло могат да предизвикат гадене, диария и / или коремни спазми. Поради тази причина, то трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не загрявайте маслото. Високите температури могат да денатурират ненаситени мазнини и да ги превърнат в наситени мазнини.

източник: http://www.zliving.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *