ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как да си направите домашен крем за лечение на хемороиди

Разберете какво точно наричаме хемороиди, какви са причините за появата им и как да си направите домашен крем за лечение.

Хемороиди – това е тема, за която почти никой не иска да говори, но е факт, че този проблем засяга много хора. Ако не им обръщате внимание е много вероятно, състоянието да се влошава с времето. Има множество начини за лечение на хемороиди – от натурални методи до хирургическа намеса. От отношението към собственото ви здраве зависи, което ще ви се наложи да използвате.

Голяма част от хората с хемороиди не се доверяват на даровете от природата и не използват натуралните средства за лечение. Но защо?

Преди да отговорим на този въпрос, нека си разясним какво са хемороиди.

Има два вида хемороиди. Единият тип се наричат вътрешни и представляват възпалени вени, намиращи се по кожата в областта на ректума. Другият тип са външни хемороиди и се намират извън, в непосредствена близост до областта на ануса. Те обичайно са видими и понякога могат да се успокоят сами и да изчезнат, след което пак да се подуят.

При всички положения, наличието на хемороиди създава голям дискомфорт, дорие възможно да се предизвика запушване на канала за дефекация. При лошо стечение на обстоятелствата и подценяване на проблема, могат да се образват кръвни съсиреци.

Какви са причините за тези досадни хемороиди?

Вените в зоната около ануса мог ат да се разтегнат при определени ситуации, причинявайки подуване и възпаление. Най-честите причини за поява на хемороиди са: напрежение при дефекация, продължително стоене в тоалетната, хронична диария или запек, затлъстяване, бременност, анален секс или диета с ниско съдържание на фибри. С годините шансът да се сдобиете с така неприятните хемороиди се увеличават. Причината за това е отслабването или разтягането на тъканите, подкрепящи вените в ректума и ануса.

Вече сте наясно с това какво представлява проблема, но как да го излекувате?

Винаги може да се доверите на фармацевтични средства или оперативни методи, но всъшност, хванати навреме, досадните хемороиди се повлияват изключително добре с помощта на народната медицина.

Има няколко неща, които имат незабавен ефект.

Това е хамамелисът, който се нанася с помощта на памучен тампон, директно върху зоната.

Можете също така да се отпуснете във вана с топла вода в продължение на 10-15 минути всеки ден.

В същото време, може да предпочетете този домашен крем за хемороиди. Толкова е просто да се направи и лесно да се прилага, а има моментален ефект. Поради тази причина ви представяме не една рецепта за домашен крем за лечение на хемороиди, които гарантирано ще решат проблема.

Домашен крем за лечение на хемороиди

домашен крем за лечение на хемороиди

Време за приготвяне: 10 минути
Необходими продукти:

60 грама масло от ший – Маслото от ший предлага невероятни лечебни ползи, благодарение на високото съдържание на витамин Е и витамин А,  които помагат в борбата с възпалението и същевремено намаляват сухотата и сърбежа.

60 грама кокосово масло –  То има силни антибактериални свойства, които помагат в борбата с инфекцията, а овлажняващият му ефект ще ви дари с комфорт.

30 грама алое вера – То е перфектна съставка с успокояващ ефект, която ще намали сърбежа и възпалението. Освен това алое вера е познато с лечебните си свойства върху множество кожни заболявания, сред които псориазиса и дори слънчевите изгаряния.

По една чаена лъжичка ябълков оцет и хамамелис – и двете помагат при възпаления, подуване, инфекции и раздразнения на кожата.

10 капки лавандулово масло – То съдържа мощни антиоксиданти свойства и намалява възпалението.

5 капки масло от чаено дърво – това ценно масло намалява раздразнението и има невероятни антисептични свойства.

5 капкии етерично масло от куркума – то ще успокой кожата и ще помогне за бързото възстановяване.

Начин на приготвяне:

Поставете масло от ший в стъклена купа или в тенджера с двойно дъно. Загрейте на ниска температура, добавете  кокосово масло и алое вера. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Добавете ябълковия оцет и хамамелиса и накрая етеричните масла. Прехвърлете сместа в стъклен буркан с капак и съхранявайте на тъмно и хладно място.

Начин на употреба:

Използвайте два пъти дневно в продължение на няколко седмици и скоро ще забележите подобрение.

 

https://draxe.com/diy-hemorrhoid-cream/

крем ректостоп
Крем Ректостоп – за подпомагане при хемороиди

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *