ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕРМАЗИН / DERMAZIN

Съдържа сребърен сулфадиазин, хидрогенирано фъстъчено масло, цетилов алкохол, метилпарахидроксибензоат, пропиленгликол, пропилпарахидроксибензоат, полисорбат 60, дестилирана вода

Предназначение

Крем ДЕРМАЗИН е продукт за локално външно приложение при кожни рани с различен причинител, включително от изгаряния. Активната съставка сребърен сулфадиазин отделя продължително сребърни йони в проблемната тъкан, като по този начин се блокира растежът на патогенни микроорганизми и се насърчават регенеративните процеси. Кремът е активен срещу почти всички обичайни за повърхностните рани патогени и упражнява терапевтичния си ефект дори при наличието на некротични процеси.

Как се приема

Крем ДЕРМАЗИН се полага върху наранения участък след внимателното му почистване с асептичен разтвор и стерилна марля. Задължително се отстраняват секрети от предишно полагане, които обикновено са обилни поради действието на крема. Раната се обработва веднъж дневно, а при рани от изгаряния и по препоръка на лекуващия – и два пъти. След полагането на крема с помощта на стерилна шпатулка или марля, може да се сложи превръзка.

Възможно е продължително прилагане, но следва да се внимава за възможни алергични реакции (особено ако се обработват по-големи участъци от кожата).

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от лечение с ДЕРМАЗИН са от алергичен тип: затопляне на третираното място, сърбеж, зачервяване, обрив или болка. Възможно е да се получи посивяване или хиперпигментация на кожата. Има също информация за промени на показатели от кръвната картина, включително намаляване броя на белите кръвни клетки. При продължителна употреба не са изключени отклонения във функциите на черния дроб и бъбреците, кристали в урината, повишена температура.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Крем ДЕРМАЗИН не се използва при алергични реакции.

Медикаментът е противопоказан през последните месеци на бременността, както и през първите два месеца след раждане за кърмещите майки.

Не се използва при новородени и недоносени деца през първите два месеца след раждането.

Рискови групи, при които е необходима индивидуална преценка за възможния риск, са пациентите с алергии към сулфонамиди, вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност и порфирия, със заболявания на бъбреците и черния дроб.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелното прилагане с други медикаменти трябва да се обсъди с лекуващия. Ако ДЕРМАЗИН се използва едновременно с други лекарства, може да се промени терапевтичният им ефект – както е с локалните протеолитични ензими, или да се проявят в по-висока степен някои странични ефекти. Така например съвместната употреба с циметидин (при язва и гастрит) причинява по-често намаляване на белите кръвни клетки.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *