ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жени, запомнете: Всички болести са от нерви!

Всички болести са от нерви, казват хората, а жените са по-чувствителни, уязвими и раними. Доказано е, че когато душата страда, и тялото се разболява.

Представителките на нежния пол попадат по-често в порочния кръг от здравословни неразположения, защото:

„Заравят“ проблема

Животът ни е прекалено напрегнат, сблъскваме се с толкова много стресови ситуации, че някои по-добре изобщо да не забелязваме. Или да ги забравим веднага щом ги забележим. Например подозирате, че мъжът ви изневерява, защото ви се обажда по-рядко през деня, прибира се по-късно вечер, обръща ви по-малко внимание отпреди.

болести
Жените се разболяват по-често

Защо веднага подозирате измяна? Може просто да има повече работа в службата? Не знаете и вероятно няма да разберете истината.

А дали ще е по-добре, ако я разкриете? Решавате, че изходът е да не обръщате внимание на промяната в отношенията. Забравяте проблема и няма проблем.

Какво става всъщност? Нарушената връзка причинява неосъзната тревога. Когато е за кратко, тревогата изчезва безследно. Ако обаче се проточи, причинява силен стрес. Възприемете ли стратегията „нищо такова няма, всичко между нас е наред“, неминуемо ще се разболеете.

Това, което се опитвате да изтласкате от съзнанието си, се появява на телесно ниво, обясняват психолозите.

Психиката ни си има свой „инстинкт“ за самосъхранение. Проблемът не изчезва, а просто си намира друго място, където не можем да му забраним да се „засели“.

Как да се отървете? Не си заравяйте главата в пясъка като щраус, а се изправете очи в очи с проблема.

Намерете сили да приемете болката и преразгледайте ситуацията. Може да се окаже не толкова сложна, безнадеждна и опасна.

Претоварени са

Действително човек под напрежение изглежда по-деен, целеустремен, чувства се пълен с енергия. Жените сякаш стават по-сексапилни – очите им горят, бузите руменеят, ходят сякаш летят. Апетитът им се увеличава – и към храната, и към мъжете.

Първите негативни прояви на претоварването идват след 2-3 месеца, дори да са се справили с извънредната ситуация. Оплакванията са главоболие, отпадналост, световъртеж, бодежи в сърцето, безсъние, безапетитие, обостряне на хронични болести, поява на нови.

Какво става всъщност? Организмът си има граници на издръжливост и силите не му стигат в един момент. Само че емоциите не са позволили да усетите изчерпването. По-късно, когато напрежението е отминало, се отпускате и „берете“ плодовете на падналата защита.

Как да се отървете? Грижете се за тялото си. Дори организмът ви да е понесъл поредното претоварване, не означава, че няма нужда от презареждане. Дайте си почивка, за да възстановите силите си – психически и физически.

Намалете темпото, намерете време за хобито си, семейството и приятелите. Не е задължително да заминете на курорт или да правите СПА процедури (което не би било лошо също). Задължително е обаче да спите достатъчно (8 часа на денонощие), и да се разхождате всеки ден.

Тъжни и отегчени са

Доказано е, че оптимистите, хората с разнообразни интереси, широк кръг от приятели и различни занимания боледуват по-рядко от тези, които водят затворен, самотен и скучен живот.

Жените се поддават по-често на настроенията си, влияят се повече от чуждото мнение и изпадат в депресии.

Какво става всъщност? Негативните емоции отслабват имунитета на организма, дори могат да предизвикат болести. Например тъгата – за известно време е полезна, помага да преживеем раздяла, загуба на близък.

Скърбим ли обаче прекалено дълго, започваме да губим желание за живот, което може да се превърне в сериозно заболяване.

Как да се отървете? Здравето ви е във вашите ръце. Разбира се, помощта на приятели и близки е от полза, но животът ви е такъв, какъвто сами си го направите. Повече оптимизъм и активност е рецептата за психично и физическо здраве.

Изгодно им е да са зле

Да, понякога болестта носи бонуси. Спомнете си как малчуганът се опитва да не отиде на детска градина, защото го боли коремчето. И не се преструва, наистина страда.

Възрастните също се възползват от този номер, без да симулират. Например синът ви се е оженил, няма време за вас да ви обърне внимание? Като се разболеете, той ще дотича, затова се тръшвате на легло.

Какво става всъщност? Болестта е предизвикана от силното ви желание. При невъзможност да промените ситуацията, подсъзнателно намирате решение с цената на страданието.

Как да се отървете? Трудно е да се справите, защото малцина си признават, че извличат изгода от болестта си.

Опитайте сериозно да преоцените състоянието си – какво изпускате, докато сте безпомощни. Представете си, че сте абсолютно здрави и ще си стъпите на краката.

Източници:Журнал,за жената,bezproblemi.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *