Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Списък на най-важните въпроси, които трябва да зададете на вашия гинеколог

Обикновено при гинекологичен преглед лекарят задава необходимите въпроси и обръща внимание на пациентките си кое е важно за тях. Но не е възможно да се обърне внимание на всичко.

За да не пропуснете нещо важно, по-добре задайте на гинеколога си конкретни въпроси, съобразени с възрастта ви, за да нямате излишни притеснения.

гинеколог
Задайте тези въпроси на вашия гинеколог

Ето примерните въпроси и отговори, а личният ви разговор с гинеколога ще допълни информацията.

На 20+ години

Спиралата подходяща ли е за млади жени?

Тя е добра алтернатива на хапчетата и при нея няма хормони (с малки изключения при специални спирали), които да преминават в кръвта. Тя намалява и силното кръвотечение при менструация, но се слага по-лесно при вече раждали жени.

От каква възраст препоръчвате ултразвук на гърдата?

Още от 25 до 30 години. Особено ако се напипват кисти.

Какво да правя, ако повече от година нямам менструация?

Миомакс
МИОМАКС – допринася за нормалното функциониране на женската полова система

Не се отнасяйте лекомислено към колебанията в хормоналния баланс, защото може да се стигне до остеопороза. След три месеца без цикъл проверете дали причината не е стрес или кисти.

Какво помага при силни болки?

Точно младите жени имат най-често силни болки по време на месечния цикъл. Можете да използвате билки, например морска върба.

На 30+ години

Каква профилактика за рак е необходима?

Ежегоден преглед и цитонамазка от шийката на матката за наличие на ракови клетки. Ако има отклонения в резултата от цитонамазката, може да направите и тест за наличие на рискови типове на човешки папиломен вирус, които могат да доведат до рак на маточната шийка, ако не се лекуват.

Колко трае ефектът на имунизацията за рак на маточната шийка и до каква възраст е добре да се прави?

След имунизацията жената е предпазена от рак на маточната шийка до 5 години. Според актуалните изследвания тя има смисъл до 50-годишна възраст. Имунизацията всъщност не лекува остри инфекции с HPV вируси тип б, 11,16 и 18, но предпазва от всички останали.

Какви природни средства помагат за забременяване?

Фолиева киселина и билката морска върба повишават готовността на тялото за забременяване. При жени, взимали дълго време противозачатъчни, е полезна акупунктура, както и пълноценно хранене с малко захар.

Колко скоро мога да забременея след помятане?

Точно толкова скоро, колкото и без помятане. Освен ако нямате слаб външен отвор на матката. При много случаи на помятане обаче става въпрос за проблем на плода, поради който тялото го отхвърля.

На 45+ години

Вярно ли е, че след 45 години желанието за секс отслабва?

Не, напротив. Нови изследвания показват, че при жените либидото не намалява автоматично с напредването на възрастта. Много повече зависи от това, колко дълго имате връзка. При нов партньор жените са доста по-активни сексуално.

Колко дълго още след навършване на 45 години трябва да се предпазвам от бременност?

Докато имате менструация – все едно дали е редовна, или не.

Нередовната менструация признак ли е за наближаващ климактериум?

Да, възможно е. Също така и топлите вълни, нарастващата раздразнителност или проблемите със съня. Можете да направите хормонален тест при лекаря си, за да установите дали става въпрос точно за климактериум.

Как да се справя с климактериума без приемане на хормонални хапчета?

Препоръчват се хормони под формата на гелове или пластири. Така не се повишава рискът от рак на гърдата или от тромбоза.

А акупунктурата може да хармонизира организма, да възстанови нарушеното протичане на енергията в тялото. Това намалява оплакванията.

Източник:Журнaл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *