Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТРОСИКАМ / TROSICAM

Съдържа мелоксикам, манитол, аспартам, сорбитол, лимонена киселина, повидон, талк, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, аромати

Предназначение

ТРОСИКАМ е нестероидно противовъзпалително средство, препоръчвано при възпалителни процеси в мускулите и ставите. Прилага се успешно под формата на диспергиращи се таблетки. Подходящо е за краткосрочно лечение при остри състояния на остеоартрит, или за дългосрочна терапия на ревматоиден артрит и болест на Бехтерев.

Медикаментът действа обезболяващо и съдейства за овладяване на локални възпалителни процеси в проблемните зони.

Как се приема

Приемът на ТРОСИКАМ се консултира с лекар и трябва да бъде съобразен с възрастта на пациента и диагнозата му. Лекуващият може да препоръча прием на една или две таблетки от 7.5 мг или на една от 15 мг. Пределната дневна доза за този медикамент е 15 мг.

Лекарството се приема веднъж на ден; таблетката се държи в устата до пълното й разтваряне – около 5 минути, след което се изпива чаша вода. Диспергиращите или бързо разтварящи се таблетки не се стриват или сдъвкват.

Обичайната доза при остеоартрит е 7.5 мг дневно; по преценка на лекуващия тази доза се удвоява. При дългосрочен прием в случаи на ревматоиден артрит или анкилозиращ спондилит обикновено се препоръчва дневен прием от 15 мг, но при някои пациентски групи е препоръчително дозата да се намали до 7.5 мг (пациенти в напреднала възраст – над 65 г.). При неволно предозиране потърсете медицинска помощ.

Този медикамент не бива да се взема два пъти дневно като компенсация за пропуснат предишен прием.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТРОСИКАМ може да причини образуване на тромби, което увеличава риска от сърдечен удар или инсулт.

Сред сериозните странични ефекти от лечението с ТРОСИКАМ са алергичните реакции – кожни обриви, затруднено дишане, астматични пристъпи и загуба на съзнание. В отделни случаи се наблюдава образуване на мехури по кожата, отоци по лицето и гърлото, повишена дразнимост от слънчева светлина.

При някои пациенти са възможни прояви от типа на храносмилателни смущения, диария или запек, замайване, главоболие, отоци на долните крайници. В по-редки случаи пациентите съобщават за топли вълни, повишено артериално налягане, сърцебиене, промени в кръвните показатели, шум в ушите и сънливост. Не са изключени зрителни смущения, отклонения във функциите на черния дроб и бъбреците, включително хепатит и бъбречна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРОСИКАМ не се прилага при алергия към активното вещество или някои от спомагателните съставки, както и при свръхчувствителност към аспирин и други нестероидни противовъзпалителни.

Медикаментът е противопоказан при деца и подрастващи под 16 години.

Не използвайте при бременност, планиране на бременност и кърмене.

Медикаментът не се използва за лечение на пациенти с астма, язва на стомаха и дванадесетопръстника, преживели вътрешни кръвоизливи или склонни към такива, при болест на Крон и улцерозен колит, при тежки чернодробни и бъбречни увреждания, на хемодиализа, със сърдечна недостатъчност.

Ако медикаментът причинява сънливост и замайване, не бива да се шофира.

Рискови са пациенти над 65 години, с диабет, хипертония, вродена непоносимост към захари, с високи нива на калий в кръвта, преживели кръвозагуба. При такива пациенти се преценява индивидуално рискът от терапия с ТРОСИКАМ , и тогава се решава дали е приложим.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е консултация с лекар за безопасното съвместяване на лекарството с други медикаменти. Доказани са взаимодействия, променящи нормалния ефект, при паралелен прием с други нестероидни противовъзпалителни, антикоагуланти, кортикостероиди, лекарства за хипертония, диуретици, метотрексат, циклоспорин, холестирамин, медикаменти при депресия. Целесъобразността на лечението с този медикамент се преценява индивидуално при жени с вътрематочна спирала.

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 20 таблетки по 15 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *