Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Хаджийска: За първи път излекувахме костни метастази с революционно ново лекарство

Нуклеарна медицина – принцип на действие. Възможности за лечение на метастази с помощта на нуклеарна медицина. Костни метастази. В Александровска болница излекуваха пациент с костни метастази, вследствие рак на простата. Използван е ултра модерен метод, който се прилага в световната практика само от 2 години. Лечението се извършва с помощта на медикамент, който съдържа радий 223. Радият се натрупва само в костните метастази и прави облъчване на клетките отвътре.

От репортаж на БТН научаваме, че пациент с костни метастази е излекуван напълно. Това е станало в Александровска болница. Използван е свръх модерен метод на лечение, който се прилага в чужбина едва от 2 години.

костни метастази
Д-р Малинов получава костни метастази от рака на простатата. Днес той е напълно здрав

Пациентът е д-р Максим Малинов. Д-р Малинов се разболява от рак на простата. Проведено е стандартно лечение в Германия, съпроводено с химиотерапия. Ракът на простата не изчезва.

Доц. д-р Валерия Хаджийска от Клиниката по нуклеарна медицина при УМБАЛ „Александровска“ в София коментира, че пациенти с проблемите на д-р Малинов често пъти остават недолекувани. За щастие д-р Малинов е имал огромен късмет. Изпратен е за диагностициране в клиника в Мюнхен. Проведени са изследвания с помощта на нов, свръх модерен изотоп. Става ясно, че в гръбначния стълб на д-р Малинов са се образували 8 метастази.

След като немските специалисти откриват къде и колко метастази са се образували, те назначават иновативно лечение. Иновативното лечение е проведено с Александровска болница. Използван е нов и свръхмодерен медикамент, който съдържа елемента радий. Радий 223 успява да се натрупа единствено в костните метастази. След това започва да облъчва клетките с метастази отвътре.

костни метастази
Доц. Хаджийска представя новия ултрамодерен метод за лечение на костни метастази, който се прилага по света едва от 2 години

След проведения курс на лечение е направен контролен преглед. Установено е, че не е останала и една метастазна клетка. Доц. Хаджийска обяснява, че в момента маркерът PSA  на д-р Малинов е нула. Това е невероятно постижение за медицината в борбата с рака.

В момента лечението на костни метастази се извършва по европейски проект. Александровска болница е в състояние да произвежда изотопа, с който се извършва диагностиката. Но самото лекарство с радий 223 е прекалено скъпо. Като нов продукт Здравната каса не го финансира. Лекарите от Александровска болница се надяват, че след този огромен успех, ЗОК ще поеме неговото финансиране.

Видеото с репортажа на БНТ  от Александровска болница можете да изгледате  ТУК  >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *