ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТАВИПЕК / TAVIPEC

Съдържа масло от широколистна лавандула, глицерол, желатин, пропиленгликол, полисорбат 80, глицеролов моностеарат 40-55, оцветители

Предназначение

Меките капсули ТАВИПЕК съдържат пречистено лавандулово масло; продуктът е препоръчван при заболявания на дихателната система като антимикробно средство с отхрачващ ефект. Действа успешно при възпаление на бронхиалните пътища, бронхиектазии, тютюнджийска кашлица, при комбинирано възпаление на носоглътката и синусите.

Как се приема

ТАВИПЕК е форма меки, стомашно устойчиви капсули за възрастни и деца над 12 години. Приемат се три пъти дневно по две капсули – с вода, половин час преди хранене.

Не вземайте двойна доза компенсаторно, ако сте пропуснали предишен прием.

Ако в рамките на 5-7 дни не получите очакваното подобрение, направете консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТАВИПЕК може да провокира алергични реакции. Не приемайте капсулите, ако проявявате алергия към лавандула и етерично масло от лавандула, или към някой от другите компоненти на ТАВИПЕК.

Терапията с ТАВИПЕК може да причини стомашно неразположение, дискомфорт, гадене и уригване. Възможно е дъхът на приемащия да излъчва аромата на лавандула. Присъствието на глицерол във формулата на продукта може да е обяснение за случаите с диария и главоболие. Ако подобни симптоми са мъчителни или бележат тенденция към засилване, приемът следва да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТАВИПЕК не се прилага при алергия към лавандула, етерично масло от лавандула, към някоя от съставките на продукта.

Този продукт не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст.

Продуктът може да се използва при бременни и кърмачки, но само след одобрението на личния лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ТАВИПЕК с други продукти, които са с вредни последици за здравето на потребителя. Капсулите с лавандулово масло се вписват успешно в комплексни програми за лечение на дихателните органи при настинка и грип, в случаи на разширени дихателни пътища – бронхиектазии, при синузит. Въпреки това преди прием на продукта направете консултация за очакваната ефективност на ТАВИПЕК във вашия случай.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 капсули по 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *