ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КОЛИНОКС / COLINOX

Съдържа симетикон, пробиотика Lactobacillus sporogenes, фруктоза, натриев бензоат, аромати

Предназначение

colinox-oral-damlaКОЛИНОКС е съчетание от пробиотик и симетикон – работеща формула при колики, болки в корема, подуване и метеоризъм, хеликобактер пилори, стомашно-чревни инфекции.

Продуктът под формата на перорални капки е подходящ за бебета при смущения в стомашно-чревния тракт, като част от комбинирана терапия при чревни възпаления. Може да се приема паралелно с антибиотици.

Съставката симетикон в продукта “обира” мехурчестите образувания в чревния тракт, които причиняват подуване и метеоризъм. Благодарение на този компонент може да се постигне облекчаване на симптоми като гадене и повръщане, тежест в стомаха след хранене и неприятно усещане за пълен стомах. Симетиконът не се разгражда и усвоява, а само съдейства за извеждането от чревния тракт на отпадни компоненти и токсини, които причиняват отклонения от нормалните функции на храносмилателната система.

Пробиотичната съставка, представена под формата на спори, успешно преминава през стомаха и се разгръща в чревния тракт, като се заселва и образува работещи колонии. Там започва да подкрепя полезната микрофлора и да възстановява нормална среда и балансиран рН показател в червата.

Как се приема

КОЛИНОКС се приема по лекарска препоръка; дозата и продължителността на терапията са в зависимост от характера на здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента.

За кърмачета се препоръчва прием на 10 капки до четири пъти дневно, след хранене. Капките се разтварят в малко течност.

Деца над едногодишна възраст и възрастни могат да вземат според индивидуалната препоръка единична доза до 20 капки, 2-4 пъти дневно. Обикновено това се прави след хранене, но е възможен и друг режим, препоръчан от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре; липсва информация за странични ефекти, които са опасни за здравето на пациента. Ако все пак след прием на капките се появят необичайни симптоми, пациентът следва да се консултира с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КОЛИНОКС не се използва, ако приемът му предизвиква каквито и да било необичайни симптоми.
Не приемайте капки КОЛИНОКС в опаковка, която е била разпечатана преди повече от 30 дни. Приемът на продукт с изтекъл срок на годност е опасно.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на КОЛИНОКС, които могат да навредят на пациента.

_________

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за опаковка от 20 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *