ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бедна ви е фантазията какво ядем: как да разграничите естествения продукт от ментетата!

Всеки ден, всеки един от нас консумира продукт, който е имитация на храна, храна, която не е храна, а химична формула

продукт

Най-често този фалшив продукт е промотиран като нещо, което помним от детството. Вкус, който ще остане незабравим. Може и така да е. Със сигурност обаче няма да забравим две неща – ненормално високата цена на този т.н. естествен продукт, и вкусът на пластмаса, който остава в устата часове след като само сме го опитали.

Ако знаете тези малки тайни лесно ще може да разграничите естествения продукт от фалшификата.

Знаем ли какво има на рафтовете на супермаркетите? Понякога не е нищо повече от онова, което е написано на опаковката. Но често написаното е само обещание, или откровена лъжа.

Въпреки това, дори и думи „органичен“ не са показател за добро качество. Има няколко начина да се разграничи истинския продукт от фалшивия.

Моля, прочетете внимателно и споделете тази информация. Тя трябва да бъде полезна на много хора

1. Месни продукти

salam

Нека да започнем с колбасите, тъй като те са не само много популярни, но и заемат първо място по отношение на съдържанието на добавки и заместители, които създават илюзия за наличието на месо в продукта.

Карагенан – честото използване на този подобрител води до заболявания на бъбреците. Той се използва за задържане на влагата. Казано по-просто, наденицата е „напомпана“ с вода за по-голяма тежест. По-специално това се отнася за продукти в вакуумна опаковка.

Вторият важен фактор е цвят. Нормалните колбаси трябва да са розово-сиви, но не и ярко червени или бордо.

2. Масло

maslo

Маслото трябва да е масло, а не маргарин. Проверете дали маслото е истинско като махнете опаковката. Ако на повърхността му има водни капчици, значи в маслото има и нещо друго.

3. Сметана

smetana

Съществува мит, че качеството и плътността ѝ зависят от съдържанието на мазнини. И двете могат да бъдат постигнати по изкуствен начин, като се ползват подобрители.

Може да разберете дали сметаната е сметана, като добавите една лъжичка във вряща вода. Истинската сметана ще се разтвори във водата, и тя ще стане нещо подобно на мляко. Ако сметаната е фалшива – ще се утаи на дъното.

4. Мед

med

Медът лесно разрежда или фалшифицира, като се използва соя или нишесте. Важно е да се знае, че фалшивия мед става син, ако се капне върху него капка йод!

5. Кашкавал

kashkaval

Много е съмнително дали яркожълтия кашкавал е получил цвета си заради хубавото мляко, което има в него. В допълнение към багрилата в кашкавала и сиренето често се добавя калиев нитрат. Честно казано, не е от най-безвредните добавки, този калиев нитрат.

Калиевият нитрат влияе неблагоприятно върху мускулния тонус, бъбреците и сърцето. Затова най-добре е да се уверите, че го няма в съдържанието. И, разбира се – нишесте. Както в случая с меда, да проверим дали кашкавала е кашкавал, ще ни помогнат няколко капки йод.

И не забравяйте! Колкото по-малък е срока на годност – толкова по-добре. Това означава, че може да се има вяра на този продукт. Обръщайте внимание и на имената. Защото – сметана и заквасена сметана са две различни неща!

Източник: pikabu.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Бедна ви е фантазията какво ядем: как да разграничите естествения продукт от ментетата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *