МУКОФАЛК ПОРТОКАЛ / MUCOFALK ORANGE

Съдържа биоекстракт – семена от вид живовляк, захароза, декстрин, лимонена киселина, натриев алгинат, натриев цитрат, натриев хлорид, захарин натрий, портокалов аромат

Предназначение

mucotoМУКОФАЛК портокал е продукт на растителна основа, с чиято помощ се нормализира чревната перисталтика и се преодоляват състояния със запек. Препоръчва се при хроничен запек, прояви на диария при диагноза синдром на раздразненото дебело черво. Прилага се и при постоперативни състояния след интервенция в зоната на ректума, при анални фисури, хемороиди.

Как се приема

Приемът на МУКОФАЛК е 2-3 пъти дневно по едно стандартно саше, чието съдържание е разтворено в неголяма чаша вода. Продуктът се предлага обикновено под формата на петграмови сашета.

Съдържанието на едно саше се изсипва бавно в чаша с вода, при постоянно разбъркване. Когато всички видими частици се разтворят, готовата смес се изпива бавно наведнъж. Разтворът не бива да се приема в легнало състояние или непосредствено преди лягане вечер. След това се изпива още една чаша вода.

Продуктът е подходящ за възрастни и подрастващи над 12-годишна възраст. Предупрежденията за начина на прием са важни, тъй като при нарушаването им има риск от задавяне и задушаване.

Приемът на по-голямо количество МУКОФАЛК няма тежки последици, но е възможно да се възстановят първоначалните симптоми от рода на подут корем, газове. Прекратяването на терапията става по преценка на лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи МУКОФАЛК може да провокира алергични реакции; съобщавано е за кожни раздразнения и дихателни проблеми.

Терапията с този продукт може първоначално да засили симптомите, заради които е започнал приемът му – например подуване, болки в корема и газове. Ако признаците не са преходни или се усилват, трябва да се направи консултация, а междувременно приемът да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МУКОФАЛК не се прилага при алергия към една или повече лекарствени съставки.

Не приемайте МУКОФАЛК при симптоми, чиято природа не е изяснена от рода на коремни болки, гадене и повръщане, ректално кървене, затруднено преглъщане.

Да не се взема МУКОФАЛК ако вече е било прието друго слабително и не е постигнат очакваният резултат.

Продуктът е противопоказан при стеснения на хранопровода или чревна непроходимост.

Медикаментът не е подходящ при нарушения на водно-солевия баланс и трудно контролиран диабет.

Продуктът е противопоказан при деца под 12-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Едновременният прием на МУКОФАЛК с минерали, витамини, сърдечни гликозиди и кумарини забавя усвояването им, поради което се препоръчва интервал от 30 минути между приема на слабителното и останалите продукти.

МУКОФАЛК не се приема по едно и също време с продукти, забавящи чревната перисталтика като опиева тинктура или лоперамид.

Специално внимание се изисква при лечение на пациенти с проблеми на щитовидната жлеза и диабет, тъй като МУКОФАЛК променя действието на инсулина и тироидните хормони.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 20 сашета по 5 г

.

Оценете статията
Оценка 1 от 1 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.