ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Нешков: Лекуваме псориазис с минерални соли и кал от Мъртво море

Псориазис – същност, основни и допълнителни причини за появата на това автоимунно заболяване – дисфункция на Т-клетките, климат, стрес и напрежение, непоносимост към медикаменти. Зависимост между имунната система и появата на псориазис. Уязвими части от тялото, които най-често са засегнати от появата на псориазис. Вредни фактори при псориазис – алкохол, цигари, консумация на свинско месо. Положителни фактори при псориазис – слънце и морска вода. Лечение на псориазис с модерни средства – минерални соли и кал от Мъртво море, обогатени с различни растителни екстракти.

Д-р Марио Нешков е дерматолог и работи в Он клиник. Д-р Нешков обяснява какво представлява псориазис и кои са модерните средства за неговото лечение (видео 1). На второто видео доц. Мария Папазова разширява познанията ни за псориазис в предаването „На кафе“ (видео 2).

псориазис
Д-р Нешков е доволен от постигнатите резултати в лечението на псориазис с модерни средства

Псориазисът е автоимунно заболяване, при което по кожата се появяват червени петна – плаки, които се лющят. При псориазис се засягат и ставите, получава се ускорена кератинизация. Основният вид клетки на епидермиса – кератиницитите, преминават от базалния слой към роговия слой вместо за 28 дни – за 4 до 6 дни. При около 36% от пациентите се установява наследственост. Най-често псориазис се провокира след стресова ситуация.

Псориазисът атакува кожата на лактите и на коленете. Нерядко се появява по кожата на гърба и на гърдите. Често пъти се проявява по кожата на скалпа и най-вече на границата между окосмената част и кожата на челото. Псориазис се появява вследствие дисфункция на Т-клетките.  Т-клетките включват антитела, наречени възпалителни цитокини. Поради бързото делене на епителните клетки, без още да са били съзрели, се образуват люспи, които се отделят от кожата.

псориазис
Доц. Папазова дава полезна информация за псориазис

Допълнителни причини за развитието и активирането на псориазис са прекалено студен или прекалено горещ климат, емоционален и физически стрес, алергизиране към определени медикаменти като една спонтанна реакция на организма. Такава реакция се проявява към психотропни препарати и бета блокери.

Особено полезни за кожата при псориазис са морската вода и слънцето. При много пациенти се наблюдава напълно изчистване на петната по кожата. Сухият и студен климат не е подходящ за пациентите с псориазис. Вредни са алкохолът и цигарите, както и консумацията на свинско месо.

В Он клиник  предлагат уникално лечение на псориазис с помощта на минерални соли и с кал от Мъртво море, обогатени с различни растителни екстракти. Препаратите са под формата на крем, балсам и лосион.  Те имат противовъзпалително действие. След прилагането им, обривите избледняват и търпят обратно развитие, обяснява д-р Нешков.

*************

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *