Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ / FERVEFLU ANTITUSSIVE

Съдържа парацетамол, гвайфенезин, фенилефрин, захароза, аскорбинова киселина, лимонена киселина, натриев цитрат, натриев цикламат, аспартам, ацесулфам калий, силициев диоксид, аромати

Предназначение

ferveflu_antitussive_box_x_10_bigФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ е лекарствен продукт за краткотрайно лечение при простуди и остри вирусни инфекции. Комбинацията от три активни компонента – парацетамол, гвайфенезин и фенилефрин, облекчава мъчителните симптоми и съдейства за по-бързо начало на оздравителните процеси в боледуващия организъм. Чрез компонента парацетамол се овладява повишената температура и се редуцира болката. Гвайфензинът при състояния с кашлица подпомага отхрачването и освобождаването на дихателните пътища от секрети. Фенилефринът е важен за случаите с хрема, тъй като “отпушва”, облекчавайки отока на лигавиците в носа и дихателните пътища.

Продуктът успокоява кашлицата, неутрализира главоболието и болките в мускулите.

Как се приема

ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ се предлага под формата на дозирани сашета. Стандартният прием е едно саше за прием, разтворено в 150 мл гореща вода. Изчаква се температурата да стане поносима и се изпива наведнъж на глътки. Максималната дневна доза за деца над 12 години и възрастни е 4 сашета. Между два приема трябва да има най-малко четиричасова пауза.

Продължителността на лечението с ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ е пет дни. Ако в рамките на този срок не настъпят подобрения, трябва да се търси лекарски съвет за промяна на терапията.

При неволно предозиране е възможно съставката парацетамол да въздейства токсично и да се появят симптоми като гадене и повръщане, коремни болни, сънливост, пребледняване. Ако приетото количество превишава 10 г за денонощие, потребителят може да получи чернодробно увреждане и да изпадне в кома. При високи дози на продукта съставката фенилефрин причинява сърцебиене и повишаване на артериалното налягане.

Всяко нарушение в режима на прием задължително се консултира с лекуващия.

Възможни странични ефекти

Приемът на ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ може да причини някои тежки странични ефекти, най-сериозните от които са алергични реакции с оток на устните и гърлото, затруднен говор и преглъщане, нарушения на дишането, както и кожни раздразнения, обриви с образуване на мехури по лицето и интимната зона.

Възможни са също промени в стойностите на тромбоцитите – редукция с риск от кървене, а също и намаляване на левкоцитите и инфекции.
Други отклонения се отнасят до нарушени чернодробни функции и жълтеница, диария, гадене и повръщане, главоболие, замаяност, безсъние и нервност.

В някои случаи медикаментът може да провокира повишаване на кръвното налягане и ускоряване на сърдечната дейност. Не са изключени бъбречни смущения и задържане на урина, повишаване на вътреочното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките.

ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ не се използва за деца под 12-годишна възраст.

Противопоказан е при заболявания на бъбреците, черния дроб и сърцето, както и при високо кръвно налягане.

Продуктът не е подходящ при диабет и нарушени функции на щитовидната жлеза.

Да не се прилага при глаукома, тумор на надбъбречната жлеза, при увеличена простата.

Не използвайте по време на бременност или кърмене.

Продуктът може да причини главоболие и замайване, което прави шофирането под негово въздействие опасно.

Взаимодействие с други медикаменти

ФЕРВЕФЛУ АНТИТУСИВ не може да се приема едновременно с МАО-инхибитори, трициклични антидепресанти и симпатомиметици – както и капки за очи и нос, които ги съдържат. Комбинациите с лекарства от посочените групи могат да причинят увреждания на черния дроб или бъбреците, да усилят някои ефекти – например на антикоагуланти с повишен риск от кръвоизливи и пр. Всяко съвместяване на медикаменти при лечение с коментирания продукт трябва да бъде преценено от лекуващия, като се избира и прилага възможно най-нисък риск за здравето на пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 сашета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *