ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЗАРАСЛИЧЕ гел / COMFREY gel

Съдържа екстракт от черен оман – зарасличе, D-пантенол, алантоин, глицерин, кросполимер, диазолидинил уреа, триетаноламин, дисодиум едта, вода

Предназначение

gel2Популярната билка черен оман, наричана още зарасличе, е активна съставка на лечебен гел за терапии на рани, хемороиди, акне, нови и стари белези. Препоръчва се при последици върху кожата от измръзвания и изгаряния, стрии, разширени вени. Продуктът има приложение при комплексни терапии на спортни и битови травми, при навяхване и изкълчване, растежения, отоци, при последици от трудно звяващи наранявания.

Гел ЗАРАСЛИЧЕ е лечебен продукт за локално външно приложение. Благодарение на натуралните си съставки той овладява възпалителните процеси в третираната зона на кожата; ускорява оздравителните процеси и подпомага епителизацията при сериозни увреждания. Създава условия за бърза регенерация и растеж на млади клетки, поддържа естествената влажност и еластичността на кожата. Доказано е укрепващото въздействие на биоактивния компонент от зарасличе върху периферните кръвоносни съдове.ява заздравяването и пълното възстановяване на кожата.

Продуктът съдържа и D-пантенол, който усилва полезните ефекти на съставката от черен оман. Предпазва кожата от загуба на влага и действа успокояващо.

Алантоинът поддържа в норма тургора на кожата, ускорява регенеративните процеси, балансира движението на телесни течности, действа противооточно.

Как се приема

Гел ЗАРАСЛИЧЕ се нанася два пъти дневно върху проблемния участък. Преди това мястото се измива и подсушава. Продължителността на прилагането зависи от причините, поради които този продукт е избран или препоръчан. За възстановяване след хирургични интервенции обикновено са достатъчни три седмици; при следи от изгаряния и измръзвания апликациите също са най-малко три седмици. Белезите от акне и стриите изискват двойно по-дълъг срок – от порядъка на месец и половина. Действието на гела има ефект и при третирането на стари белези, но срокът на прилагане е средно два месеца до видим резултат.

Възможни странични ефекти

Тъй като е възможно да се провокират алергични реакции, преди редовното прилагане на гела трябва да се направи тест за поносимост. Достатъчно е да се положи малка доза от продукта върху кожата на китката – страната към дланта, и да се изчака 30-40 минути. При свръхчувствителност може да се появят симптоми като сърбеж или зачервяване, което прави лечението с този продукт невъзможно за конкретния потребител.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Гелът не се употребява при данни за свръхчувствителност.

Не използвайте за деца под тригодишна възраст.

Да не се прилага върху открити рани.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на гел ЗАРАСЛИЧЕ, които причиняват вреда на потребителя. Въпреки това комбинирането на гела с други медикаменти за локално външно или системно приложение трябва да бъде обсъдено с лекуващия.

__

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 75 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *