ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво да правите, ако термометърът се счупи: животоспасяващи съвети

Случва се термометърът да е живачен – все още има домакинства, които не се доверяват на модерните дигитални и електронни термометри

termometara
Когато термометърът е живачен, температурата на тялото се отчита по-точно. Това е казано и доказано в годините на употреба. Употребата на живачни термометри често се препоръчва и от лекарите.

Но с тях трябва да се борави внимателно. Макар и не особено често, случва се термометърът да се счупи.
Факт е, че счупения живачен термометър може да предизвика паника дори у възрастните.

Много хора не знаят как правилно да съберат разпиления живак, който може да причини някои сериозни вреди на тялото.

Какво трябва да направите?

Ето нашите задължителни съвети за действие, ако термометърът се счупи!

1. Разчистете периметъра. Не забравяйте домашните любимци и малките деца

1

2. Намалете температурата в помещението, в което е счупен термометърът. Възползвайте се от климатик, ако е възможно, така че температурата да стане около 16-18 градуса.

2

3. Затворете врата и отворете прозорците.

3

4. Уверете се, че няма живак от термометъра, който да е попаднал върху дрехи и обувки. Огледайте добре мястото на поражение.

4

5. Сложете гумени ръкавици и хирургическа маска.

5

6. Намерете стъклен буркан с капак, в който да съберете живака. не забравяйте да напълните буркана с вода. В никакъв случай не изхвърляйте живака в боклука или някъде навън. Едва ли е необходимо да казваме, че не бива да се изхвърля и през терасата.

6

 

7. Събирането на живака трябва да става със спринцовка или малка помпа. С тяхна помощ ще ги поставите в буркана с вода. Малките стъкълца може да съберете с помощта на мокър вестник или мокър парцал.

7

Когато приключите с процедурите за събиране на живака, измийте пода с вода, в която сте сложили белина На един литър вода се слага една супена лъжица белина.

Във водата, в която сте събрали живака изсипете пакетче сяра, която се купува от аптеката. Така живакът се неутрализира и се превръща в живачен. Ако изхвърляте буркана в кофата за смет, обозначете, че е отровен и че съдържа живак. При добро желание и възможност може да занесете живака и на Гражданската защита във вашия град.

Източник: www.poison.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *