ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Запушени артерии – билкови рецепти и съвети за лечение

Натрупаните мастни плаки в артериите, водещи до сърцето и мозъка ограничават притока на кръв. Това състояние се характеризира със запушени артерии. Поради това, че кръвта не циркулира правилно, кислородът и хранителните вещества не достигат до различни органи и тъкани.

При запушени артерии човек трябва спешно да предприеме мерки. За съжаление състоянието е трудно откриваемо, а точната причина за появата му все още не е ясна. Въпреки това, експертите смятат, че започва с увреждане или нараняване на вътрешния слой на артерията.

запушени артерии
Запушени те артерии могат да доведат до множество здравословни проблеми.

Факторите, които могат да допринесат за появата на запушени артерии са: прекомерно пушене, богата на мазнини диета, липса на физически упражнения, наднормено тегло, диабет тип 1 и 2, високо кръвно налягане и висок холестерол. Запушени артерии се появяват и при заболявания като като артрит, лупус или инфекции.

Запушени артерии в различни части на тялото, могат да доведат до здравословни проблеми като исхемична болест на сърцето, периферна артериална болест и дори инфаркт или инсулт.

Най-често, при запушени артерии тялото не реагира и не се проявяват никакви симптоми. Когато състоянието е тежко се появяват симптоми като: болка в гърдите, задух, сърцебиене, слабост, виене на свят, загуба на апетит, безпокойство, гадене и изпотяване. Други симптоми, причинени от запушени артерии са различните видове болести на сърцето, студени крака, изтръпване на едната страна на тялото, невъзможност за движение на ръката или на крака и загуба на зрение с едното око.

Артериите се запушват бавно и постепенно, а навременната диагноза е много важна. Съвременните лекарства и лечения, както и натуралните методи могат да помогнат за предотвратяване на влошаване на състоянието.

 

Ето и най-ефективните натурални методи за лечение на запушени артерии.

 

  1. Чесън

Чесънът е едно от най-добрите средства при запушени артерии. Той разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.

Според проучване от 2007 година, направено в Университета в Алабама, чесънът отпуска кръвоносните съдове с 72 % повече от плацебо. Освен това той понижава нивата на лошия холестерол и намалява риска от сърдечни пристъпи или инсулт.

  • Добавете 3 нарязани скилидки чесън в чаша мляко и сварете. Оставете да се охлади и пийте ежедневно преди лягане.
  • Може да приемате и чесън на таблетки след консултация с лекар.
  1. Куркума

Куркумата е другата подправка, която може да помогне за лечение на запушени артерии и да направи сърцето по-здраво. Куркуминът, основният компонент в куркумата, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които помагат за предотвратяване на образуването на кръвни тромбоцити, в следствие на съсиреци.

Екстактът от куркумата понижава нивата на лошия холестерол, за да се намали натрупването на плаки артериите. Той ще отпусне и кръвоносните съдове, което намалява риска от инфаркт и инсулт.

  • Добавете  1 чаена лъжичка куркума на прах в чаша топло мляко. Пийте 1-2 пъти дневно.
  • Можете да приемате и добавки куркума. Обичайната препоръчителна доза е 400 до 600 мг по 3 пъти дневно.
  • Включете куркумата в ежедневното си готвене.
  1. Лют червен пипер

Капсаицинът, съдържащ се в лютия червен пипер намалява лошия холестерол в кръвта, което от своя страна е една от основните причини за запушени артерии. Лютият червен пипер подобрява кръвообращението и намалява риска от инфаркт и инсулт.

  • Добавете ½ до 1 чаена лъжичка лют червен пипер в чаша топла вода. Пийте 2 пъти дневно в продължение на няколко седмици.
  • Можете също така да приемате капсаицин под формата на добавка.
  1. Лимон

Лимонът има високо съдържание на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той помага за подобряване на кръвното налягане и намалява на възпалението. Лимонът пази от запушени артерии, предотвратявайки окислението на организма.

  • Смесете сока на 1 лимон в чаша с топла вода, добавете малко мед и черен пипер на прах.  Пийте 1 или 2 пъти дневно в продължение на няколко седмици.
  • Друг вариант е да сварите 1 супена лъжица лимонени кори в 4 чаши вода – за около 20 минути. Прецедете и добавете мед. Пийте по 1 чаша от 3 до 4 пъти дневно в продължение на няколко седмици.
  1. Джинджифил
запушени артерии
Пийте чай от джинджифил при запушени артерии.

Джинджифилът е друго ефективно средство за защита на тялото ви от запушени артерии. Той съдържа съединения, които подпомагат сърдечно-съдовата система. Джинджифилът предотвратява натрупването на плака и намалява съществуващата, понижавайки общия холестерол и блокирайки окислението.

  • Пийте 2 до 3 чаши чай от джинджифил дневно. Направете чая, добавяйки  1 чаена лъжичка настърган джинджифил в чаша топла вода. Оставете да се накисне за около 5 минути и прецедете.
  • Можете да ядете корен от джинджифил ежедневно на празен стомах.
  • Приемайте и джиджифил на таблетки.

Забележка: Ако джинджифилът предизвиква стомашни разположения, киселини или имате проблеми с жлъчката, не го използвайте.

  1. Семена на сминдух

Можете да използвате семена на сминдух за лечение на запушени артерии. Те имат високо количество фибри, което играе ключова роля за понижаване на лошия холестерол.

  • Накиснете 1 чаена лъжичка семена от сминдух във вода за една нощ. На следващата сутрин, изяжте накиснатите семена, заедно с водата на празен стомах.
  • Можете и да добавите 1 чаена лъжичка семена в чаша вода. Сварете да за около 5 минути и пийте 1 – 2 пъти дневно.

Използвайте едно от тези натурални средства ежедневно в продължение на няколко месеца и няма да имате запушени артерии.

 

Допълнителни съвети за отпушване на артерии:

 

  • Избягвайте да преработените храни, червеното месо и пърженото
  • Спрете цигарите
  • Избягвайте алкохолните напитки
  • Движете се повече
  • Включете бобови и пълнозърнести продукти във вашата диета
  • Яжте повече плодове – портокали, домати, манго, диня, боровинки и други
  • Консумирайте 2 до 3 супени лъжици студено пресовано кокосово масло ежедневно. Това ще помогне за намаляване на натрупването на плаки в артериите.
  • Приемайте витамин B12
  • Приемайте омега-3 мастни киселини
  • Пийте 2-3 чаши зелен чай дневно

Източник: http://www.top10homeremedies.com

Ентан
Ентан – за здрави кръвоносни съдове и добро кръвообращение

запушване на артерии

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *