ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подутите крака няма да са проблем с тези бабини рецепти

Ако подутите крака, отоците и задържането на течности, са проблем за вас, вероятно сте опитвали множество методи за справяне с проблема.

Неприятното състояние е причинено от прекомерното натрупване на течност в тъканите на тялото. Най-често в резултат на това се появяват подутите крака, но може да бъдат засегнати и други части на тялото.

Най-честите причини за задържането на течности и подутите крака са високият прием на натрий, лошата циркулация на кръвта, липсата на физически упражнения, недостиг на витамини, венозна недостатъчност, стрес, бременност, менструация, горещо време, излагане на висока надморска височина, алергии, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, проблеми с бъбреците, хронични белодробни заболявания, чернодробни заболявания, болести на щитовидната жлеза, приемът някои медикаменти и орални контрацептиви.

подутите крака
Народната медицина предлага множество рецепти за подути крака

Задържането на вода обикновено причинява подутите крака и подпухналост, но може да доведе и до скованост на ставите, промяна в теглото, повишаване на кръвното налягане  и ускоряване честотата на пулса.

  1. Глухарче

Проучване от 2009 година, публикувано в списание за алтернативна медицина сочи, че глухарчето има диуретичен ефект. Това негово свойство отстранява излишните течности от тялото, предотвратяваа задържането на вода и подутите крака.

Високото съдържание на калий в него, нормализира нивата на натрий в тялото, а магнезият облекчава симптомите на предменструалния синдром и подуването на корема. За да се възползвате от ползите на глухарчето, накиснете една чаена лъжичка изсушено глухарче в чаша гореща вода за около 10 минути. Прецедете и пийте този чай до три пъти на ден. Може също да приемате и глухарче на капсули.

  1. Магданоз

Подобно на глухарчето и магданозът има отлични диуретични свойстваподутите крака.

Пригответе чай с магданоз, добавяйки две супени лъжици сушени листа магданоз в чаша вряща вода. Изчакайте 10 минути и пийте до три пъти на ден. Можете да приемате сок от магданоз и лимон.

 

  1. Английска сол

Накисването на подутите крака във вана с английска сол ще ви отърве от излишните течности, ще успокой болките в мускулите и ще ви подейства релаксиращо.

Изсипете две чаши английска сол в топла вода. Накиснете подутите крака за около 15 минути. Правете това до три пъти седмично.

  1. Лимонов сок

Лимоновият сок спомага изхвърлянето на излишните течности и токсини, което облекчава подутите крака.

Смесете две супени лъжици лимонов сок в чаша топла вода. Пийте ежедневно, докато не видите подобрение.

  1. Семена от копър

Проучванията показват, че копърът действа като диуретик и спомага за изхвърлянето на натрия от организма. Употребата му ще облекчи подутите крака, но и предотвратява натрупването на токсини в тялото, подпомага храносмилането и облекчава газовете.

Добавете една чаена лъжичка семена от копър в чаша гореща вода. Покрийте и оставете да се кисне за около 10 минути. Прецедете и пийте по три пъти дневно, докато видите подобрение.

  1. Коприва

В качеството си на естествен диуретик, копривата работи добре за предотвратяване на задържането на вода и облекчаване на подутите крака.

Заврете чаша вода, смесена с една чаена лъжичка корен от коприва на прах. Оставете да се накисне за около 10 минути. Пийте сместа три пъти дневно, докато не видите подобрение.

  1. Сок от червена боровинка

Сокът от червена боровинка е друга бабина тайна, която облекчава подутите крака. Богатото съдържание на магнезий, калий и калций сомага поддържането на оптимален баланс на течности в организма. Пийте чаша сок от боровинки ежедневно или ги приемайте на капсули.

  1. Ароматерапия

Ароматерапията може да бъде полезна за намаляване на задържането на вода и облекчаване на подутите крака. Чрез нея може да се стимулира лимфната система и да се насърчи дренирането.

Смесете по 20 капки етерични масла от здравец, кипарис и хвойна в топла вода. Накиснете краката си за най-малко 10 минути по три пъти седмично.

  1. Ябълков оцет
Подутите крака изчезват с бани с ябълков оцет
Подутите крака изчезват с бани с ябълков оцет.

Ябълковият оцет облекчава подутите крака, намалявайки натрия в организма.

Добавете една чаена лъжичка ябълков оцет в чаша вода. Пийте два пъти дневно. Можете постепено да увеличавате дозата ябълков оцет до две супени лъжици на чаша.

Друг ефективен метод е накисването на краката в смес – равни количества ябълков оцет и топла вода – за 10 минути.

 

  1. Лук

Лукът също имат диуретичен ефект и спомага за прочистването на кръвта. Освен това предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

Сварете няколко глави суров лук в четири чаши вода. Пийте сместа два или три пъти дневно в продължение на няколко дни.

Допълнителни съвети при подути крака:
  • Яжте диуретични храни като зеле, краставици, кресон, целина, банани, ананас и диня
  • Пийте много вода през целия ден
  • Ограничете приема на сол
  • Пийте по-малко алкохол
  • Редовно правете физически упражнения

Източник: http://www.top10homeremedies.com

 

конски гел-балсам
КОНСКИ ГЕЛ БАЛСАМ С АЛПИЙСКИ БИЛКИ

венотон
ВЕНОТОН – помага при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *