ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дихателна гимнастика срещу менопауза

Седнете удобно. Затворете очите и отпуснете мускулите. Дишайте бавно и дълбоко, издишвайки въздуха през устата. Съсредоточете се върху дишането си: трябва да чувствате всяко вдишване и издишване. Не се отвличайте. Следващото упражнение ще предизвика във вашия организъм производството на ендорфини-хормоните на щастието.

Седнете изправена, бавно разперете ръце встрани и ги вдигнете нагоре, като едновременно дълбоко вдишате. След това отпуснете тялото колкото е възможно повече надолу и бавно издишайте.

Съществува така нар. ритмично и контролирано пълноценно дишане. Това дишане ще ви помогне да се справите с нервното напрежение. Най-добри резултати ще постигнете, ако го съчетаете с бавно ходене. Направете бавно 6 крачки, съчетавайки движението с дълбоко вдишване. При следващите 2 крачки задръжте въздуха в себе си-това е пауза. При следващите 6 стъпки-пълноценно и бавно издишайте. За да избегнете така нар. хипервентилация(излишно натоварване на белия дроб), след 2-4 подобни цикъла задържайте дишането след издишването така, така като беше след вдишването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *