Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ: Това са най-опасните храни на плажа!

Дюнерите и сладоледите са едни от най-опасните храни на плажа, щом живакът стигне 35 градуса. Опасна за консумация е и царевицата, която се продава на морето. Затова инспекторите по безопасност на храните съветват туристите да внимават откъде си купуват храна, когато са на плажа.

През лятото при температури над 35 градуса съхранението на всички хранителни продукти в хладилник е изключително важно. Затова в горещия сезон е най-опасно да си купим сладолед или дюнер от улицата – най вече заради неправилния им начин на съхранение. Много често месото за дюнери се държи на високи градуси дори през лятото.

храни на плажа
Храни на плажа – някои от тях са опасни

Любимо

Любимото ледено удоволствие също може да се окаже рисково в големите жеги. Преди да си купите от него, следете как се съхранява и как изглежда самият сладолед. Той не трябва да е разтопен или да е замразяван повторно.

През лятото трябва да избягваме салатите с майонезени сосове. Същото се отнася и за някои млечни кремове, мляко с ориз и др. Внимавайте с така наречените бързоразвалящи се меки колбаси. Те са идеален източник за развитие на бактерии.

Избягвайте застроените супи през лятото. Такова ястие, оставено дори за малко извън хладилник, се превръща в подходяща среда за развитие на бактерии.

Бактерии

Един от основните причинители на хранителни отравяния е бактерията салмонела. При разпространението й основна роля играят птичето месо й яйцата. Най-важната предпазна мярка е продуктите да се пекат добре и да се съхраняват в хладилник.

Човек се разболява само като погълне големи количества от нея. Ако погълнете инфекциозна доза от бактериите, заболяването протича с гадене, повръщане, отпадналост, липса на апетит, лека температура. Много бързо се развива и диария.

Имайте предвид, че ако човек боледува, периодът за лечение е по-дълъг, отколкото при другите видове стомашно-чревни инфекции. Обикновено възрастният организъм се преборва без лекарска помощ за два-три дни само чрез приемането на повече течности.

Болестта не може да се идентифицира от обикновения човек. Точна диагноза може да има само чрез микробиологично изследване. Най-доброто противодействие срещу стомашно-чревните вируси и бактерии е високата хигиена и дезинфектантите под всякаква форма, казват още специалистите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *