ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГЕРОВИТ / GEROVIT

Съдържа диклофенак натрий, тиаминов хидрохлорид-витамин Б1, пиридоксинов хидрохлорид – витамин Б6) и цианокобаламин – витамин Б12

Предназначение

Gerovit-x-30ГЕРОВИТ е комбинация от нестероидния противовъзпалителен компонент диклофенак натрий и три витамина от Б-групата: 1, 6 и 12. Компонентите действат противовъзпалително, като особено значение има ролята на Б-витамините върху нервната система. Чрез приема на медикамента се ограничават възпалителните процеси, смъква се висока температура и се намалява болката. Б-витамините подкрепят възстановителните процеси и стабилизират състоянието на нервната система.

Медикаментът се препоръчва при ревматични болки, нервни болки на врата и раменете, лумбаго, възпаление на седалищния нерв.

Как се приема

ГЕРОВИТ твърди капсули е продукт за перорална употреба. Максималната дневна доза е три капсули, но в повечето случаи е достатъчен прием на 2 капсули на два приема в рамките на деня. Дозата и продължителността на приема трябва да се определят от лекуващия.

Капсулите се приемат преди хранене, с достатъчно вода.

При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми като главоболие, замаяност, гърчове, загуба на съзнание. Съобщавано е за сънливост, гадене и повръщане, стомашни кръвоизливи, дихателни затруднения, посиняване на кожата заради кислороден глад. Ако симптомите не са преходни и се усложняват, потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от приема на медикамента са свързани със състоянието на стомашно-чревния тракт: болки в стомаха и корема, киселини, спазми, кръвоизливи – поява на кръв в урината и екскрементите, повръщане на кръв, черни изпражнения.

Други смущения засягат дихателната система – задух, освен това отоци на врата и главата, на крайниците; болки в гърлото, рани в устата, висока температура, кожни обриви и подкожни кръвоизливи, кървене от носа.

Регистрирани са и чести алергични реакции, главоболие, чернодробни смущения. Необходима е незабавна медицинска намеса, ако сред проявените странични ефекти са хипертонични пристъпи, гърчове с подозрение за възпалителни процеси в главния мозък, анемични състояния, проблеми със зрението и слуха, екземи, остри възпаления на дебелото черво или белите дробове, остри чернодробни и бъбречни възпаления.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към един или повече компоненти.

ГЕРОВИТ не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години.

Да не се използва при тежки бъбречни или чернодробни страдания, заболявания на стомашно-чревния тракт с минали кръвоизливи или риск от възникването им, при нарушено кръвообращение, проблеми с мозъчното кръвообращение.

Рискови групи потребители са диабетици, хора с хипертония, стенокардия, склонни към образуване на кръвни съсиреци, с висок холестерол и григлицериди.

Не използвайте през последните три месеца на бременността. Допустим е приемът на ГЕРОВИТ през първи до шести месец на бременността и при кърмене, но само по лекарска препоръка, като крайна мярка и под контрол.

Пациенти над 65 години приемат медикамента в режим на редуцирани дози и за кратко.

Взаимодействие с други медикаменти

Рискът от проявата на странични ефекти нараства при паралелен прием с други нестероидни противовъзпалителни, аспирин, някои лекарства за инфекции, за сърдечни заболявания, антикоагуланти, литий, антидепресанти, диуретици, за намаляване на артериалното налягане, метотрексат и циклоспорин, медикаменти за трансплантирани, срещу диабет. Не се препоръчва прием на алкохол при лечението с този медикамент.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 капсули по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *