ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЗАРГА / AZARGA

Съдържа бринзоламид, тимолол, бензалкониев хлорид, карбопол 974Р, динатриев едетат, манитол, натриев хлорид, тилоксапол, хлороводородна киселина, вода

Предназначение

Azarga6002PPS0Суспензията АЗАРГА се използва за предотвратяване на глаукома или за нейното лечение – чрез комбиняция от съдържащите се в медикамента компоненти се намалява повишеното вътреочно налягане.

Как се приема

Лечението с този продукт трябва да бъде препоръчано от офталмолог. Обикновено се препоръчва поставяне на една капка от суспензията в проблемното око, два пъти дневно – сутрин и вечер. Процедурата се прилага удвоено, ако са засегнати и двете очи. При изпълнението на тази процедура трябва да бъдат следвани техническите указания от пациентската листовка.

При случайно предозиране е необходимо окото да се измие веднага с топла вода. Ако бъде пропусната процедура в обичайното време, пропускът не се компенсира с двойна доза при следващата.

Възможни нежелани ефекти

Най-често коментираните странични ефекти на този медикамент са очни дразнения – парене, сърбеж, болка, както и смущения от рода на замъглено виждане, отоци, сълзене, сухота. Възможни са също дразнене на дихателните пътища, депресивни състояния, кашлица, влошено качество на съня, хрема, кожни дразнения – сърбеж и обриви.

Терапията с АЗАРГА може да доведе до офталмологични проблеми, засягащи роговицата; увеличено отделяне на сълзи, променена пигментация, проблеми с кръвоносните съдове и очния нерв и пр.

Съобщавано е също за сърдечни смущения, задух и проблеми с дихателните пътища като при настинка, главоболие и припадъци, изтръпване, тремор, нервност и безпокойство, отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, отслабено либидо, алергични прояви, слухови смущения и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Капките за очи АЗАРГА не се прилагат при алергични реакции.

Не се препоръчва при астма, хроничен бронхит и други сериозни проблеми с дихателната система.

Необходима е преценка за възможен риск при пациенти от типа – сърдечно болни, астматици, със синдрома на Рейно, с диабет, с хиперфункция на щитовидната жлеза, с бъбречни и чернодробни заболявания в тежка форма.

Продуктът не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Да се избягва при бременност; противопоказан при кърмене.

Не шофирайте по време на лечение с това лекарство; възможни са зрителни нарушения, влошена координация, неточна преценка за условията и неадекватни реакции.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за индивидуалната терапевтична схема, ако пациентът трябва да приема постоянно някои медикаменти. При съвместяването им с АЗАРГА да се предвиди възможна промяна на терапевтичния ефект, ако пациентът приема лекарства за хипертония, за сърдечни проблеми, диабет, язва, противовирусни и противогъбични, антидепресанти, антибиотици.

Усреднена цена в аптеките – 24 лв за опаковка от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *