Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки пети човек страда от трихомониаза

Възбудителят на тази инфекция е вагиналният трихомон. Заразяването става по време на полов акт и в еднаква степен засяга и мъжете, и жените. Но симптомите при жените са по-изразе­ни. Трихомоните са способни да се мас­кират като нормални клетки и по този начин успяват да заобиколят „надзора“ на имунната система.

  • Прояви – отделяне на жълто-зелени секрети с неприятен дъх. Може да са пенести, появява се и сърбеж в областта на влагалището. Неприят­ни усещания при уриниране и секс се появяват 5-6 дни след заразяването. Без съответното лечение трихомониазата се превръща в хронична. Особеното при нея е нарушаване на влагалищната микрофлора. Или човек се превръща в носител на причинителити трихомони.
  • Усложнения – преждевременно, ниско тегло на плода, повишен риск от инфектиране с други венерически заболявания, вкл. СПИН, сифилис, го­норея.
  • Диагностика – ако при преглед във влагалището се открие т.нар. симптом на ягодовата шийка (зачер­вяване на влагалището и ситни кръвоизливчета на шийката на матката), тогава се взема намазка от влагали­щето, уретрата и правото черво и се изпраща за лабораторни изследвания. Намазката на влагалищната флора по­мага да се открие трихомониазата, но най-често и тук се използва методът на полимеразната верижна реакция.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *