Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БГ специалист обяснява: Ето как да се предпазим от опасните жеги!

Опасните жеги – ето как да се предпазим от тях!

“Най-важното нещо, което хората трябва да правят през лятото, е да приемат повече течности – най-вече вода. Добре е да се избягва консумацията на алкохол и на кофеинови напитки”, казва д-р Ангел Благоев от столичната болница “Св. Анна” в интервю за предаването “Събуди се” по Нова телевизия.

Очакват се опасни горещини през следващите дни и е вероятно да се появят оплаквания като гадене, главоболие, световъртеж, трудно дишане.

опасните жеги
Д-р Ангел Благоев обяснява как да се предпазим от опасните жеги

“Разбира се, при по-тежките случаи, когато вече имаме топлинен и слънчев удар, говорим за състояния, които застрашават живота и е необходимо хората веднага да потърсят медицинска помощ”, съветва д-р Благоев.

“Искам да поговорим и за групите, които са по-застрашени от топлинен удар – това са хора над 60-годишна възраст и хора, които са с хронични заболявания, с мозъчно-съдова болест, хора с епилепсия, хора със сърдечно-съдова недостатъчност, хора с дихателна недостатъчност, децата и разбира се, бременните. Те са най-застрашените. Естествено, всеки човек е индивидуален и по различен начин може да се справи с проблема“, са думите на лекаря.

В клипа можете да намерите още полезна информация за това как можем да се предпазим от опасните жеги.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “БГ специалист обяснява: Ето как да се предпазим от опасните жеги!

  1. Pingback: Жегата може да увеличи смъртността: Как да защитите себе си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *