Болести, предавани по полов път – натуропатия и билколечение

Предаваните по полов път болести са инфекции, предавани от един партньор на друг по време на полов акт (вагинален, анален или орален секс).

Предпазване от болести по полов път предавани
Предпазване от болести по полов път предавани

Много венерически болести имат едни и същи симптоми. Тъй като по-сериозните могат да причинят безплодие и дори смърт, ако не са лекувани, е жизненоважно те да се диагностицират правилно в специализирана болница. Във всички случаи използването на контрацептивни методи на принципа на бариерата (диафрагма или презерватив) може да ограничи разпространението на инфекцията.

ГЕНИТАЛЕН ХЕРПЕС

Тези генитални рани са причинени от вируса херпес симплекс. Всъщност нищо не може да излекува херпеса, макар че има доста начини за облекчаване на пристъпа. Симптомите на гениталния херпес са голямо количество малки болезнени ранички върху пениса или във влагалището. Те се превръщат в мехури, които се пукат и изсъхват.

Лечение

Натуропатия. Правете бани със солен разтвор – (1 чаена лъжица сол на половин литър топла вода).

Билкова медицина. Масло от чаево дърво може да се прилага директно върху мехурите, а северноамериканският храст Hammelis помага за изсушаване на раните.

Ароматерапия. По три капки от масло от евкалипт, мащерка и здравец в неутрално масло, поставени във ваната, могат да облекчат дразненето.

Не опитвайте да се лекувате сами, преди да ви е прегледал лекар.

Ако подозирате инфекция, веднага отидете на лекар или се консултирайте в местната венерическа клиника.

ГЕНИТАЛНИ БРАДАВИЦИ

Ако имате генитални брадавици, се обърнете незабавно към професионалист, защото е възможно да съществува връзка между тях и рака на шийката на матката (цервикален рак).

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Мехлем или тинктура от туя.

НЕСПЕЦИФИЧЕН УРЕТРИТ

Това заболяване, известно още като НСУ, често е резултат от незащитен сексуален контакт, когато единият партньор има цистит, или инфекция на пикочния мехур, или кандида (млечница). Симптомите включват възпаление, болезнен полов акт и неприятно миришещо течение. Традиционното лечение е с антибиотици.

Препоръчваме тибетското бъбречно чудо Урогард – това е мощен имуностимулант със силно антивирусно действие, изчиства целия организъм от токсини и шлаки, не допуска инфекциозни процеси през рисковия есенно-зимен сезон. Възстановява правилната функция на пикочно-половата система. За повече подробности последвайте линка.

Лечение

На първо място, много щателна хигиена, за да се премахне инфекцията. Можете да следвате и съветите на допълнителните терапии, подходящи за лечението на цистит.

СРАМНИ ВЪШКИ

Срамната въшка е миниатюрно насекомо Pthirus pubis. Макар че се описва като рак (на английски език), тя прилича на малък сивкав, сплескан паяк. Симптомите на заболяването са сърбене в гениталната област и понякога в лонното окосмяване могат да се видят малки бели петънца, ако заразата се е разпространила.

Лечение

Насекомите могат да се отстранят с гребен с метални зъбци, макар че най-простото лекарство е да обръснете лонната област и много внимателно да се измиете.

ГОНОРЕЯ

Гонореята е причинена от бактерия, която инфектира отвора на уретрата. Проявява се във възпаление около гениталиите, зелено, гъсто течение от пениса или влагалището, коремни болки и болка при уриниране.

Лечение

Незабавно потърсете медицинска помощ. Гонореята може успешно да се лекува само с курс от антибиотици.

СИФИЛИС

Безболезнена язва (шанкър) в мястото на инфекцията, която изчезва след няколко седмици, макар че болестта все още се разпространява, характеризира това заболяване. То се причинява от бактерията сифилистична спирохета. Възможно е да има подуване на жлезите, висока температура и кожни обриви.

Лечение

Важно е да потърсите медицинска помощ още в началото — в момента, когато се появи шанкърът. Единственото ефективно лечение е с пени­цилин или с подобно лекарство.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Хомеопатът може да лекува сифилиса и послеефектите му конституционално.

Ако се остави нелекуван, сифилисът може да причини мозъчна деградация и да е фатален.

ХЛАМИДИ

Хламидите се причиняват от бактериален паразит, наречен хламидия трихомонас и се смята, че това е най-често срещаната полово предавана болест в света. Тя може да присъства от години, без да се изпитват никакви симптоми, но когато ги има, включват течение и чувство за незабавна нужда от уриниране. Шийката на матката е мека и кърви при контакт. Ако не се лекува, хламидията се разпространява по цялата репродуктивна система, причинявайки болки, възпаление на таза, хронична болест и безплодие. Традиционното лечение е с антибиотици, вземани два до четири пъти дневно няколко седмици. Обърнете внимание на вашите и на партньора ви здравословни и хигиенни навици, за да се намали вероятността от разпространение на бактериите.

Лечение

Натуропатия. Колонна иригация с лактобацилус имплант ще промие паразитиращите бактерии и ще осигури среда, в която хламидията не може да съществува.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хербализъм и хомеопатия. Лекарствата ще бъдат съобразени с индивидуално проявяваните симптоми.

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.