Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синузитът се лекува с хомеопатия и билки! Вижте как!

Синузитът е остро или хронично възпаление на лигавицата на горночелюстните придатъчни синуси на носа. Заболяването може да бъде едностранно или двустранно, катарално или гнойно.

Синузитът
Синузитът

Острият синузит често възниква по време на силна хрема, грип, дребна шарка или други инфекциозни заболявания, а също така вследствие на заболявания на корените на зъбите. Не на последно място значение за понижаването на местната защитна реакция на лигавиците на придатъчните синуси на носа имат хроничните простуди, пушенето и сенната хрема.

Хроничният синузит възниква при повторни остри възпаления и много често при продължителното възпаление на синусите на горната челюст, а също така при хронична хрема.

Известна роля играе изкривяването на носовата преграда.

Симптомите зависят от формата на заболяването. При катаралните форми основното оплакване на болния е за постоянни обилни секрети от носа, често погрешно определяни като проява на обикновена хрема. При затруднено оттичане на секрета от синусите почти няма отделяния от носа и болните се оплакват от сухота в гърлото и неприятна миризма от устата. Болки в областта на поразения синус обикновено няма, но може да се появят винаги при събиране на секрет там. Нерядко се съпътства с главоболие, слабост, потене, бързо изморяване, понякога подпухване на бузите и оток на клепачите.

 

Заболяването е продължително и понеже симптомите не са изразени ярко, то дълго време остава неразпознато.

 

Постоянното прилагане на съдосвиващи капки за възстановяване на носовото дишане, антибиотици за премахване на възпалителния процес, пункции и промиване на синусите на носа много често не донася желания резултат, а понякога даже влошава общото състояние на болния. Едва ли не най-честият повод за посещение при хомеопат на пациенти с хроничен синузит е желанието да се избавят от необходимостта почти всеки сезон да се правят пункции на синусите и да се вземат антибиотици.

Синузитът - хомеопатия
Синузитът – хомеопатия

Истината е, че след като веднъж се направи пункция, трябва да се повтаря постоянно. Хомеопатичните препарати, подбрани според някои индивидуални прояви на заболяването, могат да са ефективно средство за лечение на синузита в домашната практика:

„Беладона 6“-да се вземат по 7 гранули 3 пъти на ден в случай на внезапни приливи на горещина и сухота в носа и гърлото, появили се след престой на студено.

„Нукс вомика 6“- по 7 гранули 3 пъти на ден, когато носът е запушен е усещане за сухота в него. Пациентът е крайно чувствителен към течения, той затваря прозорците дори когато на всички им е много задушно.

„Ранункулус 3“ – по 7 гранули или 7 капки 3 пъти на ден при изразена сухота в носа и трудно отделящи се корички. Препоръчва се при чести обострянията на херпес. Синузитът може да се влияе от всяка промяна на времето, такива хора ги наричат още „барометри“.

„Цинабарис 6“ – по 7 гранули 3 пъти на ден при започваща хрема със силни болки в основата на носа, която обикновено се усложнява от синузит или възпаление на челния синус (фронтит).

„Стикта хЗ“ – по 7 гранули или 7 капки 3 пъти на ден. Когато секретите от носа бързо засъхват и коричките запушват носовите проходи. Болният изпитва постоянно желание да си духа носа, но не успява да отдели секрети, колкото и да се старае. Възпаление на челните синуси.

Забележка: Всички изброени по-долу препарати се вземат по същата схема.

„Кали йод 3“ – когато носът на болния е зачервен и подпухнал, има обилни секрети със сивкав цвят, сладникав или солен вкус.

„Кали бихром 3“ – секретите от носа са провлачени, точещи се на нишки.

„Хепар сулфур 6“ – при поява на гнойни секрети от носа, подпухване и болезненост.

„Арсеникум йод 6“ – секретите от носа са обилни и воднисти, парещи, лютиви.

„Хидрастис 3“ – прилага се при поява на гъсти жълти секрети с примес на кръв.

 

На практика за лечение на хроничен синузит рядко се налага да се ограничим само с едно хомеопатично средство. При обострянията на заболяването добре действа прилагането на проверените с годините хомеопатични комплекси.

 

Първи комплекс

„Цинабарис 6“, „Апис 3“, „Самбукус 3“ – всяко средство се взема по 7 гранули или 7 капки през час, редувайки ги помежду си. Препоръчва се при обостряне на заболяването с изразен оток на лигавицата на носа и затруднение на дишането през носа. Да се вземат до изчезването на симптомите на обострянето.

Втори комплекс

„Кали йод 3“, „Кали бихром 3“, „Хидрастис хЗ“ – прилагат се по същата схема при обилни гъсти и провлачени секрети с кървави и гнойни жилки в тях.

Трети комплекс

„Аурум метал икум 6“, „Силицея 6“, „Фосфор 6“, „Миристика хЗ“ – прилага се по същата схема за извеждане на патологичния секрет от синусите на носа. Той се използва също като опит да се избегне пункция или за окон­чателно изчистване на синусите след пункция.

Хомеопатичните средства, прилагани в самото начало на обострянето на хроничното заболяване, са в състояние бързо да спрат възпалителния процес и да предотвратят поредното обостряне на синузита, да засилят имунитета на лигавиците на синусите на носа и общите съпротиви­телни сили на организма. Това е много важно да се знае, тъй като, ако са ви подръка необходимите хомеопатични средства, може да се вземат винаги, не само в самото начало на заболяването, но и за профилактика на обострянията след промяна на времето, простуда, мокрене на краката и в други случаи, след които може да последва обостряне на синузита.

 

Препоръчваме статията „Диета при синузит“, за да прочетете последвайте линка.

 

Синузитът - билки
Синузитът – билки

 

Лечение с билки на синузит

 

Отвара от чимшир

Наберете листа от чимшир. Избройте 40 от тях и ги накиснете в 200 мл натурален винен оцет. Оставете да киснат 15 минути, след което ги сложете да се варят на слаб котлон 10 минути. Оставете да изстине и прецедете. Съхранявайте в хладилник и от тази смес капвайте в ноздрите по 2 капти един път на ден.

Настойка от жълт кантарион и зехтин

Вземете половин литър хубав зехтин и го сипете в подходящ стъклен буркан с капак. Сложете в него две шепи цвят от жълт кантарион, пресен. Оставете буркана на слънце за 40 дни, след това го прецедете и съхранявайте в тъмен шкаф. Капвайте по 3 капки в ноздрите два пъти на ден.

Рецепта с бръшлян, с който трябва да внимавате, тъй като е отровен:

250 мл натурален винен оцет

25 бръшлянови листа с дръжките

Сложете сместа да заври и намалете силата на котлона, така че да ври на тих огън. Варете 15 минути и оставете да изстине. Прецедете през тензух , двойно прегънат и съхранявайте в хладилник. Капва се по една капка във всяка ноздра един път на ден.

Инхалация с лайка

Сложете широка тенджера на котлона и сипете един литър вода. Оставете да заври и добавете три супени лъжици сушен цвят от лайка. Махнете от котлона и си завийте главата с кърпа над тенджерата, като внимавате да не се изгорите на парата. Дишайте над тенджерата 5 минути. Правете инхалация по 5 пъти на ден, толкова дни колкото е необходимо. Тя е напълно безвредна.

Билкова смес за запарка

Листа от слез – 40 г

Листа от градински чай – 40 г

Ленено семе – 40 г

Листа от мента – 20 г

Вземете една супена лъжица от сместа и сложете в 600 мл вода да заври. Махнете от огъня, похлупете и оставете да изстине. След това прецедете и разделете на три части течността. Пийте три пъти на ден 15 минути преди ядене.

Билкова смес – втори вариант

Цвят от лайка – 50 г

Бял равнец – стръкове – 50 г

Живовляк – листа – 50 г

Вземете една супена лъжица от сместа и сложете да ври в 300 мл вода 5 минути на слаб котлон. Махнете от котлона и направете инхалация, като се навеждайте внимателно над парата, за да вдишвате. Може и да не се покривате с кърпа.

Лечение с кромид лук

Настържете една глава кромид лук на рендето и го сложете в двоен тензух, за да се прецеди. От сока се капват във всяка ноздра само по 2 капки – два пъти на ден в продължение на две седмици. Това лечение ще изчисти синузите ви напълно.

Капки с мед и лимон

На върха на чаена лъжичка сложете мед и допълнете лъжичката с лимонов сок. Разбъркайте и капвайте в ноздрите по 2 капки веднъж на ден, след което легнете за половин час. Може да се прави и вечер преди лягане.

Прочетете още за лечението с билки при синузит ТУК

За намаляване симптомите на синузит трябва да подобрите работата на имунната си система. За целта ползвайте безвредни хранителни добавки.

 

Предлагаме ви следните продукти на билкова основа за увеличаване на имунитета

 

 Витамин В17 комплекс – Състав на 1 капсула: сушени кайсиеви ядки на прах, сушени плодове Облепиха (Hippophae rhamnoides) на прах, сушени гъби Рейши (Ганодерма луцидум) на прах, сушени гъби Кладница (Pleurotus ostreatus) на прах, масло от кайсиеви ядки и желатин.

Броколи дават нова надежда в борбата срещу раковите заболявания. Броколи се препоръчва при злокачествени заболявания на стомах, дебело черво, бял дроб и др. За цялостна детоксикация на организма след отравяне с различни токсини.

Витамини с пчелно млечице – Комплексът витамини с добавено пчелно млечице има антивирусно и антибактериално действие. Той укрепва имунните сили, подобрява обмяната на веществата, апетита, физическия и психическия тонус.

Царски билки за имунната система за засилване на имунитета

Царски билки златна формула е предназначен за цялостна подкрепа на организма!

АФА е могъщ имуностимулант. Продукт за лечение и профилактика, получен от кламатските водорасли Аfanizomenon Flos Aguae- AFA.

Източници: naturallivingideas.com; sinuscure.org; newportnaturalhealth.com

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *