ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проблеми с женската репродуктивна система се решават с тези методи

Женската репродуктивна система се състои от матка — мускулен, разширяващ се орган с формата на круша, който е около 7,5 см дълъг и 5 см широк, два яйчника (свързани с матката чрез фалопиеви тръби) и цервикс (шийката на матката), който свързва долната част на матката с горната част на влагалището.

Женската репродуктивна система
Женската репродуктивна система

Системата се активира от хормоните в кръвния поток. Te се произвеждат от хипофизата – малка жлеза в основата на главния мозък. Производството им се контролира от друга част на мозъка — хипоталамуса. През женския менструален цикъл яйчниците отделят половите хормони естроген и прогестерон в различни количества и малко тестостерон и други мъжки хормони. Тези хормони не действат изолирано: естрогенът например работи с тестостерона, за да даде на жената нейния полов нагон. Естрогенът и прогестеронът са отговорни за регулирането на менструалния цикъл през продуктивния живот на жената, нейните женски характеристики, половия й нагон и плодовитостта. Ако тя забременее, тези хормони помагат на матката да подкрепя растящия плод, като удебелява ендометриума (покритието на матката), който е богат на малки кръвоносни съдове.

Хормоните помагат на яйчниците да освобожда­ват по едно яйце всеки месец за възможно оплождане. Ако има сперматозоиди, яйцето се опложда във фалопиевата тръба и преминава надолу в матката, къде­то се закрепва за ендометриума и започва да расте. Ако яйцето не се оплоди, нивата на естроген и про­гестерон падат, ендометриумът се свива, тъй като няма хормони, които да го подкрепят, и матката го изхвърля заедно с неоплоденото яйце като менструа­ция. След това целият цикъл започва отначало.

Повечето жени имат около 400 менструални периода през живота си. Макар че нивото на хормоните флуктуира във всеки цикъл, от съществено значение е равновесието да е правилно, защото дори и най-малкият дисбаланс може да причини менструални разстройства или безплодие. Много проблеми, свързани с менопаузата, се дължат на намаляващото равнище на хормоните.

КОНТРАЦЕПЦИЯ

Популярността на естествената контрацепция, или контрол върху раждаемостта, расте, тъй като става ясно, че изкуствените методи крият неизвестни рискове и странични ефекти. Алтернативните терапии ни помагат да опознаем собственото си тяло и е естествено да използваме това познание за контрацептивни цели. Методите за естествен контрол върху раждаемостта включват:

  • календарния метод, при който се записват датите на менструацията и след това се изчисляват “опасните“ дати;
  • метода на температурата, който изисква внимателно мерене на температурата, за да се установи кога ще настъпи овулацията;
  • метода на цервикалния мукус, който включва отбелязване на промените в мукуса, произвеждан от шийката на матката;
  • прекъснатия полов акт – сношението се прекъсва, преди да е настъпила еякулацията; кърменето, което е временно и често е неефективно.

Посетете местния център по семейно планиране или личния си лекар за детайлна информация как с успех да прилагате тези методи.

Женско безплодие

Хормонални проблеми, проблеми при обулацията и блокирани фалопиеви тръби са най-често срещаните причини за женското безплодие, водещо до неуспех да се зачене след опити това да се направи в продължение на 6 месеца.

Лечение

Трябва да се любите колкото може по-често по време на плодовития период (от 9-ия до 16-ия ден от менструацията).

Жизнен стил. Намалете алкохола и се откажете от цигарите: и двете могат да Влияят върху плодовитостта. Стресът понякога може да причини спазми във фалопиевите тръби и често прави невъзможно установяването на спокойствие за успешното любене; благотворно е научаването на техника за релаксация.

Диета и хранене. Яжте много сусам и тиквено семе, ядки, авокадо, сухи кайсии, моркови, маслини, соя и мазна риба.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за: Акупунктура. Ако проблемът се дължи на хормонално разстройство, тя може да стимулира естественото производство на хормони от тялото.

Важно е причината правилно да се диагностицира от лекар. Понякога хирургичното лечение е единствената възможност.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *