ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки и други природни лечения при емоционалните и психични разстройства

Имa много малко оплаквания или болести, които са изцяло психични или физически, а емоционалните и психични и разстройства са неразделно преплетени с физически симптоми, които дори и най-добрият терапевт или лекар трудно ще отдели.

Алтернативно лечение на емоционалните и психични разстройства
Алтернативно лечение на емоционалните и психични разстройства

Повечето психични проблеми са или патологични (причинени от болест), или причинени от проблеми в детството и юношеството и стресиращи събития. Стресовете и проблемите засягат различно хората и всеки човек ще се адаптира (или няма да успее да го направи) според физическия и психичния си строеж. Депресиите са много често срещани след заболяване, защото съпротивата е слаба емоционално, духовно и физически. Болестта е често срещана след депресия до голяма степен по същите причини.

Много малко хора имат симптоми, изискващи хоспитализация, а емоционалните и психични и разстройства могат да варират по тежест при различните хора. Често срещаните емоционални или психични проблеми включват пристрастяванията, агорафобията, амнезията, гнева, тревожността, скръбта, объркването, делириума, депресията, разстройствата на храненето, страховете, ужаса, тъгата, халюцинациите, хипохондрията, хистерията, несигурността, биполярното разстройство, загубата на паметта, натрапливостите, пристъпите на паника, параноята, шизофренията, сексуалните проблеми, проблемите със съня, стреса и необичайното поведение.

Проблемите с психичното здраве са много често срещани. Повечето от нас преживяват депресия или стрес на някакъв етап от живота си и буквално милиони хора на Запад се диагностицират като психично болни всяка година. Често страхът, че човек ще загуби контрол или че ще преживее болезнени емоции, означава, че пренебрегваме психичното си здраве, игнорирайки предупредителните знаци за стрес.

Алтернативните терапии и медицина могат да помогнат за предотвратяването на емоционалните и психични и разстройства чрез намаляване на стреса, подпомагане на релаксацията и напомняне, че физическото и психичното ни здраве вървят ръка за ръка На тези, които вече са имали психични проблеми, алтернативната медицина може да помогне за намаляване на вероятността от влошаване на състоянието. Тя може да противодейства и на страничните ефекти от предписаните медикаменти.

Лекарствените медикаменти могат да контролират симптомите и да осигуряват кратковременно облекчение, но те не стигат до корена на проблема. Холистичният подход на алтернативната медицина, който търси фундаменталната причина за симптомите в контекста на живота и емоциите на човека, я прави съвършено подходяща за лечение на много психични проблеми. Алтернативният терапевт ще ви лекува като индивид, обръщайки ви внимание и давайки ви време, за да дискутирате проблемите си.

Така наречените “терапии чрез говорене”: психотерапия и консултиране, може би са лечебният избор за хора, изпитващи психичен дистрес, но има и много други варианти на алтернативна терапия. Например ароматтерапията или акупунктурата могат да подпомогнат релаксацията, да облекчат болката, тревожността и депресията. Купуването на билки, билкови лекарства и масла за собствена употреба също е вариант, но за пълна оценка и индивидуално пригодено лечение трябва да се консултирате с професионалист.

От жизненоважно значение е да се чувствате удобно с избрания от вас терапевт. Добрият ще ви каже, ако прецени, че не може да ви помогне, и ще ви предложи друга форма на лечение или друг колега. Може и да ви посъветва да отидете на лекар, ако смята, че това е уместно.

Емоционалните и психични и разстройства – тревожност и безсъние

Тревожността и притесненията са факт на живота. Повечето хора се чувстват притеснени, ако им предстои изпит, започват нова работа или трябва да се подложат на операция. Тревожността обикновено изчезва след стресиращото събитие, особено ако всичко е минало добре. Понякога обаче тревожните чувства се самоподхранват и започват да пречат във всекидневния живот. Тревожността често може да води до други симптоми, например безсъние и паника.

ТРЕВОЖНОСТ

Симптомите на тревожността включват трудности в концентрацията, раздразнителност, напрегнати мускули, болки, гадене, замаяност, недостиг на въздух, проблеми със съня, суха уста, намален или увеличен апетит.

Лечение

Диета и хранене. Кофеинът, алкохолът и никотинът могат да допринасят за състоянията на тревожност и затова е най-добре да се избягват Добавките с магнезий може да са полезни. Ароматтерапия. Маслата от лавандула и лайка действат отпускащо и успокояващо. Използвайте ги в релаксираща вана или като пръчици за горене, за да ароматизирате стаята.

Представи. Опитайте да си представяте ситуации, в които се чувствате спокойни и отпуснати, и “ходете там” винаги когато започнете да се чувствате тревожни. Аудиозаписи и курсове по релаксация могат да ви помогнат да се научите как да го правите.

Цветни лекарства на Беч. Възможният избор са агримония, желтак и червен кестен.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Консултиране и психотерапия. Поведенческата психотерапия помага при проблемно поведение. Когнитивната терапия стимулира осъзнаването и променянето на мисловните модели, които подкрепят тревожността ви.

Хомеопатия. Хомеопатът ще пригоди лекарствата към конкретния случай, но Aconite и Argentum nit. се препоръчват за физическите ефекти от тревожността.

Билкова медицина. Хербалистът може да ви предпише седативи, например запарки от пасифлора, лайка или валериан.

Хранителната добавка НЕВРОХЕЛТ може да помогне за успокояване на нервите и подобряване работата на мозъка.

БЕЗСЪНИЕ (ИНСОМНИЯ)

Безсънието е често срещан симптом на тревожността и стреса. Ако се справите с фундаменталните проблеми, безсънието обикновено изчезва.

Лечение

Ароматтерапия. Ваната с няколко капки есенциално масло от брястолистно орехче и портокалови цветове успокоява.

Терапии в релаксация. Йога и медитацията могат да ви помогнат да релаксирате и да освободите съзнанието си от притесненията и стреса. Билкова медицина. Запарките от лимонов цвят, хмел или калифорнийски мак имат седативен ефект.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. В зависимост от случая хомеопатът може да избере Aconite за безсъние, причинено от стрес, Arnica за прекалено уморените, Coffea за препускащите мисли, Phosphorus за кошмарите, които ви събуждат, Ignatia за страха, че никога повече няма да заспите, и Nux vomica за безсъние, причинено от консумиране на твърде много алкохол.

Всяко физическо упражнение е добро за тревожност, стрес и депресия, но аеробните упражнения, например плуване, каране на колело и ходене, са особено полезни. Напрежението се снема, дишането се подобрява и се освобождават естествените антидепресанти на тялото, известни като ендорфини. физическите упражнения могат да ви помогнат и да спите по-здраво.

Спокойното, стабилно дишане в книжна кесия е просто, но ефективно средство.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *