ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ухапвания и ужилвания – първа помощ с билки и натуропатия

Ухапвания от повечето домашни и селскостопански животни са безобидни, но трябва да следите за срока на годност на инжекциите против тетанус, ако сте в контакт с животни.

Лайка облекчава ухапвания и ужилвания
Лайка облекчава ухапвания и ужилвания

Хомеопатия. За дребни ухапвания използвайте мехлем с Hypericum. Болката и отокът могат да се облекчат чрез вземане на Apis 6с или Staphysagria.

Ужилванията могат да са причинени от растения, насекоми или риби.

Наложете с лосион от лайка.

Натуропатия. Жилото от пчелите е кисело, на осите — алкално. Неутрализирайте ужилванията от пчели чрез намокряне на засегнатата част със смес от 2 чаени лъжички сода бикарбонат в чаша вода.

Сипете лимонов сок или оцет върху ужиленото от оса. Мехлем с невен намалява отока. Северноамериканският храст Hammelis облекчава симптомите.

Хомеопатия. Използвайте тинктура от пиретрум като лосион.

Цветни лекарства на Беч. Намажете лекарството на Беч “Спасение” като мехлем.

Ароматерапия. Мажете с лавандулово масло и/или с масло от чаено дърво върху засегната област на всеки час, докато симптомите утихнат.

Съвети

Ухапванията от диви животни могат да бъдат изключително опасни и незабавно трябва да се търси медицинска помощ. Дори ухапванията от домашни и селскостопански животни могат да са сериозни, ако раната е достатъчно дълбока, за да причини силно кръвотечение. И в тези случаи трябва да се търси медицинска помощ.

Ужилванията от насекоми могат да причинят анафилактичен шок. Това е крайна алергична реакция и изисква незабавна медицинска помощ, тъй като може да причини кома, водеща до смърт. Apis 6с на всеки 10 минути ще помогне за притъпяване на алергичната реакция, докато дойде лекар.

УЖИЛВАНЕ ОТ МЕДУЗА

Ужилването от медуза може да е по-сериозно от това от насекоми, но би трябвало да причинява само болезнено парене и подуване. Ако ужиленият изпадне в шок, незабавно извикайте лекар.

Лечение

Изстържете останалите пипала, но не с ръка. Третирайте засегнатата област по същия начин като ужилванията от насекоми. Горещата вана (38-390 С) е добър начин да се дезактириват токсините от ужилването от медуза.

Хомеопатия. За да избегнете тежка реакция, взимайте Apis ЗОс на всеки час, докато ужиленото не утихне. Ledum или Calendula също могат да помогнат.

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ УХАПВАНИЯТА И УЖИЛВАНИЯТА ОТ НАСЕКОМИ?

Всички насекоми

Ароматерапия. Смесете 5 капки есенциално масло от евкалипт или здравец в чаша с вода и натрийте кожата.

Хомеопатия. Ledum 6с има двойна цел. Вземан два пъти дневно, той помага за предотвратяване на ужилванията. Ако вече сте ужилени, същата доза, вземана по-често, ще облекчи симптомите.

Диета и хранене. Витамин В1 (тиамин) отблъсква насекомите, когато се секретира през порите на тялото. Вземайте 100 мг три пъти дневно. По същия начин 60 мг цинк на ден трябва да държи насекомите на разстояние.

Натуропатия. Силната миризма на чесън отблъсква насекомите.

Комари

Маслата, мехлемите, сухите дезодоранти или спрейовете, съдържащи цитрусов сок, мента или артемезия са особено ефективни като репеленти. Мажете всяка открита област от кожата, особено когато излизате навън в топла вечер. В същото време избягвайте да си слагате парфюм, афтършейв, тъмни или цветни дрехи, защото привличат комарите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *