Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Естественото раждане и облекчаване с природни средства

Много жени смятат, че естественото раждане е по-малко травмиращо за бебето и им дава по-голям контрол върху раждането.

Естественото раждане
Естественото раждане

Започнете подготовката отрано през бременността, като правите редовни ненапрягащи упражнения, например плуване и ходене, които тонизират мускулите и подобряват цялостната физическа годност. Яжте разумно и приемайте добавки или фолиева киселина в препоръчаните количества. Направете план за раждането, който уточнява как искате то да се управлява. Ако това е първото ви дете, посещавайте курс по раж­дане, за да научите техниките за дишане.

Релаксация и дишане. Концентрирането върху дишането може да има успокояващ ефект и ще ви помогне да се отпуснете.

Раждане във вода. Потопяването в басейн, пълен с топла вода, облекчава болката от контракциите и някои жени раждат така. Информирайте се дали вашата болница разполага с басейн за раж­дане или дали можете да наемете такъв.

Билкова медицина. Чаят от малинови листа, пит през последните 3 месеца от бременността, тонизира матката.

Прочетете още за билките, които са подходящи за бременност.

Ароматерапия. Масло от розмарин, лавандула и лайка, втривано върху китките, челото и шията, облекчава болките по време на раждане.

Масаж. Деликатните масажни движения надолу по тялото могат да облекчат болката, особено в долната част на гърба.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Ще е необходимо разрешението на болницата, в която ще раждате, ако искате да из­ползвате тази форма на облекчаване на болката.

ПОДКОЖНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА НЕРВНА СТИМУЛАЦИЯ. Това е вариант на акупунктура, който работи чрез изпращане на електрически импулси в главния мозък. Те блокират съобщенията за болка и стимулират освобождаването на ендорфини — естествените болкоуспокоителни на тялото.

Хипноза. За да се облекчи напрежението, е важно да практикувате необходимите техники още от началото на бременността. Ще е необходимо разрешението на болницата, в която ще раждате, ако искате на раждането ви да присъства хипнотерапевт.

СКЪСАН ПЕРИНЕУМ

Перинеумът е кожата между влагалището и ануса. Той се разтяга по време на раждане и понякога може да се скъса. В някои случаи ще са необходими шевове, за да се поправи увреждането.

Превенция

Редовно масажирайте областта преди изчислената дата за раждане, така че тя да стане по-гъвкава.

Ароматерапия. Втривайте половин чаена лъжичка масло от жожоба в тази област всеки ден в продължение на осем седмици преди очакваната дата.

Лечение

Ако имате шевове след раждането, поставете студени компреси (опитайте с торбичка замразен грах, обвита в хавлиена кърпа) и след това подсушете. Топлият въздух от сешоара има благотворно въздействие.

Ароматтерапия. Прибавете 2 капки лавандулово и 2 капки кипарисово масло в топла вана и потопете областта за 10—15 минути.

СТРИИ

Това са розови или червеникави белези върху кожата, които с течение на времето могат да избледнеят до сребърно. Причинени са от прекомерно разтягане на кожата.

Лечение/Превенция

Масаж. Есенциални масла от тамян и лавандула трябва да се втриват върху корема и горната част на краката по време на бременността. Хомеопатия. Биохимичната тъканна сол Calc, fluor.

Диета и хранене. Увеличете приема на витамин Е или, като алтернатива, го втривайте в кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *