ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цервикален рак – билки, хомеопатия, ароматерапия

Цервикален рак е рак на шийката на матката. Този тип рак е по-често срещан при жените след 40 и 50 години, но броят на заболелите жени под 35-годишна възраст непрекъснато расте.

Червена детелина за цервикален рак
Червена детелина за цервикален рак

Той е на второ място след рака на гърдата. В САЩ всяка година се появяват около 13 500 нови случая на инвазивен цервикален рак и около 40% от пациентките в крайна сметка умират от болестта. Ракът на шийката на матката се развива в продължение на много години и е лесно разпознава­емо и лесно диагностицируемо прединвазивно със­тояние, известно като карцином ин cumy (CIN). В САЩ годишно се появяват около 55 000 случая на CIN. Съществуват доказателства, че контрацептивните методи на принципа на бариерата имат предпазващ ефект срещу цервикалния рак, но рисковите фактори включват:

  • ранен полов живот, особено преди 20-годишна възраст;
  • много сексуални партньори;
  • тютюнопушене и излагане на дима на други пушачи;
  • два вируса: човешка папилома (брадавица) и херпес симплекс.

Цервикалният рак няма видими симптоми и когато те се появят, болестта обикновено е в напреднал и неизлечим етап. Затова е жизненоважно жените да се грижат за собственото си здраве и да ходят редовно на контролни прегледи. Прегледите чрез цервикална намазка са от критично значение за установяване състоянието на ранен, предраков етап. Ранното лечение може да предложи пълно излекуване, тъй като това е рак, който може да се спре, “ако се хване в крачка”.

Лечение

Хомеопатия. Хомеопатът вярва, че ракът представлява фундаментално разстройство на здравето на всяко равнище и ще предписва конституционално лечение.

Билкова медицина. Може да се предложи лечение за подсилване на имунната система и за облекчаване на вредните странични ефекти на традиционното лечение. Полезните лекарства включват ехинацея за подпомагане на изцеляването, миризлива теменуга, лепка, червена детелина и репей за прочистване на системата и подобряване на имунната реакция. Някои лекарства, като повет или ехинацея, насърчават имунната система на тялото да функционира на оптимално равнище.

Ароматерапия. Тя може да е много полезна на всички етапи от болестта. Консултирайте се с терапевт, за да ви помогне да подберете подходящите масла. Болните в ранни етапи трябва да избягват масажа, който може да ускори разпространението, но масла във вани с топла вода или във вапоризатори ще имат ефект Болните в терминалните фази могат да установят, че масажът е много релаксиращ и полезен.

Акупунктура. Лечението ще насърчи възстановяването и ще помогне на тялото да се справи с токсичните странични ефекти на химиотерапията и радиотерапията. Енергийните нива също ще се подобрят и болката може да бъде контролирана чрез редовни сеанси.

Хранителната добавка витамин B17 с „Леатрил“ е с благоприятно действие върху имунитета. Можете да прочетете повече информация, както и отзиви, като последвате линка.

Прочетете за имуноусилващата терапия ТУК.

Съвети

Правете си изследване с цитонамазка на всеки две-три години и по-често, ако се открие някаква аномалия.

Консултирайте се с лекар, ако имате оцветено с кръвотечение. Сърбежът (pruritus vulvae) може да е симптом и на диабет.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *